In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over virtueel uitproberen van kleding

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Met de nieuwe tool voor virtueel uitproberen van Google kunt u zien hoe kleding eruitziet bij echte mensen van verschillende maten en vormen. Gebruikers selecteren een van de 40 modellen, van XXS tot XXXL. Google kan vervolgens nauwkeurig laten zien hoe een kledingstuk valt, afkleedt en rekt, en zelfs de kreukels en schaduwen laten zien. Google hoopt voor consumenten te visualiseren hoe bepaalde artikelen eruitzien op modellen die het meeste op hen lijken. Daardoor kunnen ze weloverwogen keuzes maken die ze eerder tot de aankoop laten overgaan. Ook leidt dit mogelijk tot minder retourzendingen voor merken.

This animation demonstrates how the virtual try-on tool is used for apparel.

Op deze pagina

Vereisten

Alle merken met een Shopping-feed en afbeeldingen van hoge kwaliteit worden automatisch aangemeld voor de functie voor het uitproberen van kleding. Zorg dat uw afbeeldingen aan de onderstaande vereisten voldoen:

• Voeg afbeeldingen toe met een hoge resolutie van minimaal 512 x 512 pixels, maar bij voorkeur 1024 pixels of hoger.
  • De afbeelding moet 1 kledingstuk op 1 model van de voorkant of een paspop in een eenvoudige pose bevatten.

Best practices voor afbeeldingen

Volg deze best practices voor uw productafbeeldingen om de kans te vergroten dat uitproberen voor uw producten wordt aangezet:

• De afbeelding mag alleen het vermelde kledingstuk bevatten
  • De afbeelding moet het hele kledingstuk tonen
  • Het kledingstuk moet worden gedragen door een model of paspop en mag niet plat liggen
  • Modellen moeten recht naar voren zijn gericht met de armen omlaag
  • Kledingdetails mogen niet worden bedekt door handen, handtassen of accessoires.

Voor bovenkleding:

• De mouwen mogen niet worden opgerold
  • De capuchon van hoodies moet naar beneden hangen
  • Ritsen moeten gesloten zijn
  • Bovenkleding mag niet worden ingestopt

Veelgestelde vragen

Wat als ik deze functie voor mijn merk niet zie op Zoeken?

Google werkt voortdurend aan het verbeteren van onze dekking. Geleidelijk aan neemt het aantal merken waarvoor deze functie wordt weergegeven toe, evenals het aantal en soorten kleding waarvoor de functie wordt geactiveerd op de pagina met zoekresultaten.

Wat als mijn merk geen producten verkoopt in bepaalde maten tussen XXS-XXXL?

Google toont alleen het juiste bereik van modelmaten die consistent zijn met de beschikbare voorraad en productie van elk merk.