I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Be om avansert kontokonfigurering

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

Som administratorbruker av en frittstående Merchant Center-konto kan du be om avansert kontokonfigurering. Dette anbefales for bedrifter som administrerer mange selgere og domener, for eksempel markedsplasser og forhandlere som selger varer i flere land. De fleste kunder trenger ikke en avansert konto for å få mest mulig ut av Merchant Center.

Med denne typen konfigurering kan enkeltbrukere eller bedrifter administrere én eller flere Merchant Center-kontoer.

Disse underkontoene blir samlet under en avansert struktur som kalles konto for flere klienter (MCA). Underkontoene kan for eksempel ha egne navn, unike nettadresser og datakilder.

På denne siden

Bedrifter som er kvalifisert for avansert kontokonfigurering

• Butikkbyggere: Med disse plattformene kan selgere konfigurere nettbutikker der de kan føre opp og selge produkter.
  • Markedsplasser: Dette er en type nettplattform der private selgere kan selge produktene sine.
  • Selgere som eier flere merker: Slike selgere eier flere merker og selger produkter i fysiske butikker eller på flere domener på nettet.
  • Internasjonale forhandlere: Disse forhandlerne selger produkter fra ett merke internasjonalt, på flere domener, på nettet eller i fysiske butikker.
  • Annonsebyråer: Disse byråene tilbyr SEO-rådgivningstjenester til selgere og konfigurerer iblant annonsekampanjer på vegne av dem.
  • Kanalpartnere: Med disse partnerne kan selgerne føre opp produkttilbudene sine i ulike kanaler (f.eks. markedsplasser og tjenester for prissammenligning). Disse partnerne tilbyr ofte relaterte tjenester i tillegg.
Merk: Hvis du vil knytte Google-kontoen din til flere Merchant Center-kontoer for å administrere produktene deres, trenger du ikke noen MCA-konto. Du kan be den aktuelle kontoadministratoren om å legge deg til som bruker.

Gå over til avansert kontokonfigurering

Krav

• Du må være kontoadministrator.
  • Kontoen din kan ikke være en MCA-konto (konto for flere klienter) eller en underkonto i en eksisterende MCA-konto.
  • Du kan ikke ha eksisterende brudd på retningslinjene på kontonivå.

Anbefalinger

Veiledning

1. I Merchant Center-kontoen klikker du på Innstillinger og verktøy-menyen Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  2. Klikk på Generelle kontoalternativer.
  3. I «Avansert kontokonfigurering»-delen klikker du på Be om konvertering.
  4. Velg alternativene som beskriver bedriften din best.
  5. Klikk på Forespørsel.

Dette kan du forvente når du har bedt om konvertering

• Du kan sjekke status for forespørselen din ved å gå til «Kontoinnstillinger»-siden.
  • Det kan ta noen dager å behandle slike forespørsler. Du får en e-post når prosessen er fullført.
  • Hvis du går over til avansert kontokonfigurering, får du en ny MCA-konto, og den nåværende Merchant Center-kontoen din blir en underkonto i den nye MCA-kontoen. Du kan bekrefte og gjøre krav på nettsteder under kontoen for flere klienter ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Bekreft og gjør krav på nettbutikker for kontoer for flere klienter

MCA-eiere kan bekrefte og gjøre krav på nettadressene til en nettbutikk ved hjelp av påloggingsadressen til foreldrekontoen. MCA-foreldrekontoen må som regel bekrefte og gjøre krav på toppdomenet.

Hvis nettadressene til nettbutikkene i underkontoen er underverter eller -baner i nettadressestrukturen som MCA-kontoen gjør krav på

Når MCA-foreldrekontoen har bekreftet og gjort krav på en nettadresse, kan hver av underkontoene automatisk arve kravet og angi nettadressen sin som en valgfri undervert eller -bane i den aktuelle nettadressestrukturen.

Hvis underkontoene er fordelt på flere nettbutikker

Nedenfor kan du se hvordan du kan bekrefte og gjøre krav på nettadressene til nettbutikker, avhengig av hvordan du administrerer MCA-kontoen og de tilhørende domenene:

• Hvis brukeren av MCA-foreldrekontoen administrerer nettadressene til nettbutikken for hver enkelt underkonto, kan MCA-brukeren bekrefte og gjøre krav på hver enkelt nettadresse i underkontoinnstillingene (for eksempel selgere av flere merker).
  • Hvis brukeren av MCA-foreldrekontoen ikke administrerer nettadressene til nettbutikken for hver enkelt underkonto, kan hver underkonto bekrefte og gjøre krav på nettstedet sitt i de respektive Google Search Console-kontoene og dele bekreftelsesstatusen med brukeren av MCA-foreldrekontoen i Search Console (f.eks. byråer som ikke er nettutviklere for kundenes nettsteder). Finn ut mer om hvordan du bekrefter og gjør krav på nettsteder for butikker.
  • Hvis underkontoen ikke vil dele bekreftelsesstatusen med MCA-foreldrekontoen, kan du legge til en nettbutikkeier som bruker av underkontoen. Da kan nettbutikkeieren bekrefte og gjøre krav på nettadressen for den aktuelle underkontoen i underkontoinnstillingene (for eksempel byråer som administrerer kundenes feeder).