I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Anmod om konfiguration af en avanceret konto

Et tilpasset ikon for artikler i Merchant Center Next

Som administrator af en selvstændig Merchant Center-konto kan du anmode om en konfiguration af en avanceret konto. Dette anbefales til virksomheder, der administrerer et større antal sælgere og domæner, f.eks. markedspladser og forhandlere, der driver forretning i flere lande. De fleste kunder behøver ikke en avanceret konto for at få det optimale udbytte af Merchant Center.

Med denne type konfiguration kan en enkelt bruger eller virksomhed administrere én eller flere Merchant Center-konti.

Disse underkonti ligger under den avancerede konfigurationsstruktur, som kaldes en konto for flere kunder (MCA, multi-client account). Underkontiene kan f.eks. have særskilte navne, unikke websiteadresser og datakilder.

På denne side kan du læse om følgende:

Virksomheder, der er kvalificeret til en avanceret konto

• Butiksopbyggere: Disse platforme giver sælgere mulighed for at konfigurere en netbutik til at vise og sælge produkter.
  • Markedspladser: En onlineplatform, hvor flere individuelle sælgere kan sælge deres produkter.
  • Sælgere, der ejer flere brands: Disse sælgere ejer flere brands og sælger produkter i fysiske butikker eller online på flere domæner.
  • Internationale forhandlere: Disse forhandlere sælger produkter fra ét brand i flere lande. De sælger produkter på flere domæner, online eller i fysiske butikker.
  • Reklamebureauer: Disse bureauer tilbyder SEO-konsulenttjenester til sælgere, og nogle gange arrangerer de annoncekampagner på sælgernes vegne.
  • Kanalpartnere: Disse partnere giver sælgere mulighed for at få vist deres produkttilbud på forskellige kanaler (f.eks. markedspladser og prissammenligningstjenester), og de leverer typisk også relaterede tjenester.
Bemærk! Hvis du vil knytte din Google-konto til flere Merchant Center-konti for at administrere deres produkter, behøver du ikke at have en MCA. Du kan anmode om at blive tilføjet som bruger af den relevante kontoadministrator.

Konvertér til en avanceret kontokonfiguration

Krav

• Du skal være kontoadministrator.
  • Din konto må ikke være en konto for flere kunder (MCA, multi-client account) eller en underkonto i en eksisterende konto for flere kunder.
  • Du må ikke have en eksisterende politikovertrædelse på kontoniveau.

Anbefalinger

Vejledning

1. På din Merchant Center-konto skal du klikke på menuen Indstillinger og værktøjer Menuikon for Værktøjer og indstillinger [Gear].
  2. Klik på Generelle kontoindstillinger.
  3. I sektionen "Konfiguration af avanceret konto" skal du klikke på Anmod om konvertering.
  4. Sørg for at vælge de muligheder, der bedst beskriver din virksomhed.
  5. Klik på Anmod.

Hvad kan du forvente, når du har anmodet om konverteringen?

• Du kan se status på din anmodning ved at gå til siden "Kontoindstillinger".
  • Det kan tage et par dage at behandle anmodninger. Du modtager en mail, når denne proces er gennemført.
  • Hvis du konverterer til en avanceret konto, får du en ny MCA, og din nuværende Merchant Center-konto bliver en underkonto til denne nye MCA. Du kan verificere og gøre krav på websites på din konto for flere kunder ved at følge vejledningen nedenfor.

Verificering og krav for netbutikker med konti for flere kunder

MCA-ejere kan verificere og gøre krav på webadresser for netbutikker med den overordnede kontos loginmailadresse for MCA'en. Den overordnede MCA skal normalt verificere og gøre krav på domænet på topniveau.

Hvis underkontoens websiteadresser for netbutikken er underordnede hosts eller stier under det webadressetræ, som MCA'en har gjort krav på

Når en overordnet MCA har verificeret og gjort krav på en webadresse, kan hver underkonto automatisk arve kravet og indstille sin webadresse til en hvilken som helst underordnet host eller sti under det webadressetræ, der er gjort krav på.

Hvis underkontiene spænder over flere netbutikker

Her kan du se, hvordan du kan verificere og gøre krav på netbutikkers webadresser afhængigt af, hvordan du administrerer din MCA og domænerne:

• Hvis brugeren af den overordnede MCA administrerer webadresserne for netbutikkerne for hver underkonto, kan MCA-brugeren verificere og gøre krav på hver webadresse i indstillingerne for underkontoen (f.eks. sælgere, der fører flere forskellige brands).
  • Hvis brugeren af den overordnede MCA ikke administrerer webadresserne for netbutikken for hver underkonto, kan alle underkonti verificere og gøre krav på deres website fra deres respektive Google Search Console-konti og dele verificeringsstatussen med brugeren af den overordnede MCA i Search Console (f.eks. bureauer, der ikke er webudviklere af deres kunders websites). Få flere oplysninger om, hvordan du verificerer og gør krav på din butiks website.
  • Hvis en underkonto ikke vil dele verificeringsstatus med den overordnede MCA, kan du tilføje en ejer af en netbutik som bruger af underkontoen. Ejeren af netbutikken kan derefter verificere og gøre krav på webadressen for den pågældende underkonto i underkontoindstillingerne (f.eks. bureauer, der administrerer deres kunders feeds).