I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Administrer dine datakilder

Et tilpasset ikon for artikler i Merchant Center Next

Når du føjer data om dine produkter til Merchant Center, oprettes der en datakilde. Du kan bruge en enkelt eller flere datakilder til at tilføje dine data. Du kan bruge de samme eller flere forskellige uploadmetoder for alle dine datakilder.

Du kan se og administrere alle dine datakilder via fanen Datakilde. Fanen er tilgængelig under ikonet for indstillinger øverst til højre i Merchant Center eller via linket "Se datakilder" på fanen "Alle produkter". Den uploadmetode, der bruges til en bestemt datakilde, vises i kolonnen "Kilde".

Få flere oplysninger om, hvordan du uploader dine produkter til Merchant Center.

Via datakilderne kan du oprette, redigere og fjerne en datakilde. Du kan også manuelt aktivere en opdatering af produkterne i en bestemt datakilde ved at trykke på knappen "Opdater".

Hvis det samme produkt er uploadet via forskellige datakilder, betragtes produktet som en del af den datakilde, der senest blev opdateret.

Eksempel

• Tidsstempel 1
    • Produkt A og B uploades via den regnearksbaserede datakilde X.
    • Da de seneste opdateringer af produkt A og B er via datakilde A, betragtes begge produkter som en del af datakilden X.
  • Tidsstempel 2
    • Produkt A er inkluderet i uploaden af den regnearksbaserede datakilde Y.
    • Da den seneste opdatering af produkt A er foretaget via datakilde Y, betragtes produkt A nu som en del af datakilde Y.
  • Tidsstempel 3
    • Produkt A og Produkt B fjernes fra regnearket for datakilde X.
  • Tidsstempel 4
    • Datakilde X er opdateret.
    • Produkt B slettes fra Merchant Center, da det ikke længere findes i det seneste upload af den datakilde, der ejer den, datakilde X.
    • Produkt A forbliver dog i Merchant Center, da det ejes af datakilde Y.

Automatisk tilføjede produkter

I Merchant Center Next er der to typer oplevelser for automatisk tilføjelse af produkter fra din netbutik, Brugeroplevelse 1 og Brugeroplevelse 2. Hvilken oplevelse du ser i Merchant Center, afhænger af en række faktorer (det er ikke muligt at ændre, hvilken brugeroplevelse der er tilgængelig i Merchant Center).

Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer produkter automatisk fra din netbutik.

Hvis din Merchant Center-bruger er kvalificeret til Brugeroplevelse 1 i Automatisk tilføjede produkter, opdeles fanen Datakilder i to sektioner, "Angivet af dig" og "Fundet af Google".

"Angivet af dig" angiver datakilder, som du har oprettet for at uploade produktdata til Merchant Center.

"Fundet af Google" indeholder oplysninger om yderligere varer, som Google har fundet i din netbutik.

Hvis din Merchant Center-bruger er kvalificeret til Brugeroplevelse 2 og tilføjer produkter automatisk, viser fanen Datakilder en datakilde med "websitecrawl" i kolonnen "Kilde".

Uoverensstemmelser hvad angår antallet af produkter i forskellige versioner af Merchant Center

Den klassiske version af Merchant Center sammenlignet med Merchant Center Next:

Den klassiske version af Merchant Center tæller produkter for forskellige destinationer og lande, der målrettes mod, separat, mens Merchant Center Next samler dem.

Merchant Center Next og Shopping Content API:

Merchant Center Next og Shopping Content API (SCAPI) tæller produkter forskelligt, hvilket kan skabe forvirring. I Merchant Center Next tælles hvert produkt kun én gang, hvorimod SCAPI tæller hvert produkt flere gange, hvis det sælges i flere lande. Denne forskel vil sandsynligvis eksistere i lang tid, så vær opmærksom på den, når du sammenligner produktantal mellem de to platforme.