I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Butikskod [store_code]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Attributet butikskod [store_code] används för att ange en lokal butiks unika alfanumeriska identifierare. Detta attribut tillåter upprepade fält för fordonsannonser, vilket innebär att du kan skicka in flera värden. Attributet tillåter inte flera värden för annonser för lokala butikslager.

Användningsområde

Required Obligatoriskt för produkter i annonser för lokala butikslager, lokala gratisannonser och fordonsannonser.

Format

Typ Text (sträng)
Text- eller tabbavgränsat exempel Butik123
XML-exempel <g:store_code>Butik123</g:store_code>

Minimikrav

Du måste uppfylla dessa krav för att få visa produkten i Merchant Center. Om du inte uppfyller kraven godkänns inte produkten. Om produkten inte godkänns får du en avisering på sidan Diagnostik i ditt Merchant Center-konto.

• Det här attributet är skiftlägeskänsligt och måste matcha butikskoderna som du skickat till din Företagsprofil.
  • Om du använder ett butiksflöde för fordonsannonser måste attributet butikskod [store_code] matcha koden i butiksflödet.
Obs! En valfri kombination av bokstäver och siffror kan anges som butikskod.

Exempel

Flöde Fält Beskrivning Typ Exempel
Annonsutrymme store_code [butikskod] Butikskoden för butiken där varan är tillgänglig alfanumerisk butik1
Primärt flöde för fordonsannonser store_code [butikskod] Butikskoden för bilhandeln som har fordonet alfanumerisk bilhandel2