In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Promotietitel [long_title]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Met dit kenmerk wordt de volledige titel van de promotie opgegeven. Titels moeten een volledige en nauwkeurige beschrijving van de promotie bevatten die makkelijk te begrijpen is en klanten niet misleidt.

Op deze pagina

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor alle promoties.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Type

Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1–60 tekens
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds Gratis beker bij aankoop
XML-feeds <g:long_title>Gratis beker bij aankoop</g:long_title>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product in Merchant Center te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw promotie af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Waarden in titels moeten de specifieke promotie weerspiegelen die wordt toegepast bij het betalen.
  • De korting moet worden weergegeven in het valutasymbool of de valutacode van het opgegeven gebied (bijvoorbeeld 5300 INR, 15 AUD enzovoort).
  • Promoties voor kosteloze verzending en korting op de verzending moeten een inwisselcode bevatten in de promotiefeed, niet in de titel.
  • Titels moeten een specifieke promotiewaarde en korting bevatten. U mag geen algemene promotietekst gebruiken, zoals 'Uitverkoop zomerschoenen'.
  • Gratis artikelen moeten worden beschreven in de titel en moeten waar mogelijk een waarde in euro's bevatten:
    • Nee: Gratis artikel bij aankoop
    • Ja: Gratis geheugenkaart bij aankoop
    • Nee: Cadeaukaart/voucher bij aankoop
    • Ja: Gratis cadeaukaart/voucher ter waarde van € 25 bij aankoop
  • Als een promotie is bedoeld voor nieuwe klanten, moet dat in de titel worden vermeld. Bijvoorbeeld: 'Meld u aan en krijg 10% korting' of '10% korting voor nieuwe klanten'.
  • Als voor een promotie een minimumaankoop geldt, moet dat in de titel worden vermeld (bijvoorbeeld: '€ 5 korting op aankopen van meer dan € 20').
  • Promotietitels mogen de volgende specifieke inwisselgegevens niet bevatten:
    • Codes: inwisselcodes mogen alleen worden ingevuld in de velden die daar speciaal voor bedoeld zijn in de promotiefeed, niet in de titel.
    • Inwisseldatums: geef datums op in datumnotaties zoals 'M/D/JJJJ', 'Eindigt in JJJJ', 'MM/DD' en 'D januari JJJJ'.
  • Als een promotie van toepassing is op een bepaald type product, neem dan de naam van dat product of het producttype op in uw titel.
    • Ja: '20% korting alleen op babysneakers'. In deze titel staat de specifieke categorie die in aanmerking komt voor kortingsbonnen of korting.
    • Nee: '20% korting op bepaalde producten'. Met deze titel weten klanten niet of het producttype waarin ze geïnteresseerd zijn deel uitmaakt van uw promotie.
  • Als een promotie voor bepaalde producten of producttypen geldt, mag u geen misleidende titel opgeven die anders impliceert.
  • Titels moeten overeenkomen met de toepasselijkheid die is ingesteld in uw promotiekenmerk. Als in de titel bijvoorbeeld '€ 15 korting op alle producten' of '€ 15 korting op alle bestellingen' staat, moet het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] worden ingesteld op alle producten.
  • Als de promotie geldt voor specifieke producten, zoals '20% korting alleen op babysneakers', moet het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] worden ingesteld op specific_products.
  • Als een promotie verschillende kortingen bevat, moeten promoties de diverse kortingen tonen en niet alleen de hoogst mogelijke waarde.
    • Nee: Tot € 20 korting
    • Ja: € 10 - € 20 korting of min. € 10 korting
    • Ja: Min. € 10 korting
  • Promoties met verschillende kortingen kunnen als 1 of meerdere promoties worden ingediend. Als u een promotie met verschillende kortingen als 1 promotie indient, mag de titel niet langer zijn dan 60 tekens en moet de minimale korting van de promotie worden vermeld.
  • De valutawaarde die in uw titel wordt vermeld, moet overeenkomen met het land waarop de promotie wordt getarget.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Zorg dat uw titels specifiek, nauwkeurig en makkelijk te begrijpen zijn. Uw promoties worden weergegeven in het gedeelte Kortingsbonnen van winkel. Hoe specifieker uw promotietitels zijn, hoe makkelijker uw klanten uw producten kunnen vinden.
  • Wees beknopt. Gebruik geen herhaalde woorden of woordgroepen en onnodige of irrelevante tekst.
  • Zorg voor correcte spelling, grammatica en hoofdlettergebruik. Gebruik alleen hoofdletters aan het begin van zinnen of titelwoorden. Vermijd tekst met alleen hoofdletters.
  • Gebruik de juiste interpunctietekens en symbolen. Gebruik geen gekunstelde uitroeptekens, sterretjes of iets dergelijks.