In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uitgesloten productgroep-ID [item_group_id_exclusion]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk uitgesloten productgroep-ID [item_group_id_exclusion] als u artikelen heeft die u niet in de promotie wilt opnemen. Producten in de groep met dit kenmerk worden niet opgenomen in uw promotie.

Op deze pagina

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor alle promoties.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds AB12345
XML-feeds <g:item_group_id_exclusion>AB12345</g:item_group_id_exclusion>

Herhaalde velden

Tekst

Als u meerdere productgroep-ID's wilt uitsluiten, geeft u het kenmerk meerdere keren op, één keer voor elke productgroep-ID (aanbevolen). Voorbeeld:

Promotiegegevens voor de uitverkoop van BOGO-lampen op 1 april
Kenmerk Waarde
Promotietitel [long_title] Uitverkoop 1 april: twee lampen voor de prijs van één
Uitgesloten productgroep-ID [item_group_id_exclusion] big_lamps
Uitgesloten productgroep-ID [item_group_id_exclusion] floor_lamps
Uitgesloten productgroep-ID [item_group_id_exclusion] desk_lamps

U kunt productgroep-ID's ook van elkaar scheiden met een komma ( , ):

Kenmerk Waarde
Uitgesloten productgroep-ID [item_group_id_exclusion] big_lamps, floor_lamps, desk_lamps

XML

Als u meerdere productgroep-ID's wilt uitsluiten voor een XML-feed, gebruikt u een afzonderlijk kenmerk voor elke uitgesloten bestemming:

• <g:item_group_id_exclusion>big_lamps</g:item_group_id_exclusion>
  • <g:item_group_id_exclusion>floor_lamps</g:item_group_id_exclusion>
  • <g:item_group_id_exclusion>desk_lamps</g:item_group_id_exclusion>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw promotie te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw promotie af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• De productfilterkenmerken gelden alleen als het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] is ingesteld op specifieke producten specific_products.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Als hetzelfde kenmerk meerdere keren wordt gebruikt, moet het product overeenkomen met ten minste één van de kenmerken om het filter erop toe te passen.
  • Als er meerdere filters zijn, worden alleen de producten die onder alle filters vallen voor de promotie geselecteerd. Als één filter een product uitsluit en hetzelfde product wel binnen een ander filter valt, wordt het product uitgesloten van de promotie.

Voorbeelden

Een promotie voor korting op kinderkleding

Kenmerk Waarde
Aanbieding-id [promotion_id] childrens_clothing_sale
Promotietitel [long_title] Uitverkoop kinderkleding
Uitgesloten productgroep-ID [item_group_id_exclusion] adult_clothes