I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Send inn feeder via SFTP

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du sender inn feeder via SFTP i den eldre versjonen av Merchant Center, kan du klikke her.

Hva er SFTP?

SFTP er en forkortelse for SSH File Transfer Protocol. SFTP er en vanlig metode for nedlasting eller opplasting av filer til Internett. Ved bruk av SFTP, vil data overføres sikkert ved hjelp av kryptering og fildata i klartekst vil ikke bli overført

På denne siden

Før du begynner

Opprett en datakilde for produktfiler, og aktiver SFTP-kontoen for Merchant Center ved å opprette et passord. Merk at når du sender inn via SFTP, må filstørrelsen være under 4 GB, i enten komprimert eller ukomprimert format. Hvis filen er større enn 4 GB, må du dele den opp i flere mindre filer før opplasting.

Hvis du fortsatt trenger hjelp med å bruke SFTP etter at du har lest denne artikkelen, kan du lese feilsøkingsveiledningen vår.

Opprett en SFTP-konto

Merchant Center-kontoen din har en SFTP-konto allerede. Den må imidlertid aktiveres. Slik aktiverer du SFTP-kontoen:

1. Opprett en datakilde for produktfiler.
  2. Velg Legg til en fil via SFTP, og klikk på Se SFTP-detaljer.
  3. Klikk på Opprett passord. Passordet ditt genereres da automatisk.
    Merk: Av sikkerhetshensyn vises ikke passordet igjen. Sørg for at du har notert deg passordet og lagret det på et trygt sted, før du lukker forgrunnsvinduet. Hvis du har glemt passordet, kan du generere et nytt passord ved å klikke på Tilbakestill passordet.
  4. Nå er SFTP-kontoen din i Merchant Center aktiv. Det kan imidlertid ta flere timer før det første passordet ditt trer i kraft. Hvis du ikke får logget på SFTP-tjeneren vår med én gang, prøver du på nytt senere.

Opplasting av filen via SFTP

Du kan bruke mange ulike metoder for å laste opp en fil via SFTP, men veiledningen nedenfor omhandler de vanligste metodene. Hvis du ikke har brukt SFTP tidligere, anbefaler vi Alternativ 1 nedenfor fordi det er enklere å konfigurere.

For alle alternativene trenger du følgende informasjon:

• Vertsnavn: partnerupload.google.com – dette er SFTP-tjeneren vår som du skal sende feeden din til.
  • Bruker: SFTP-brukernavnet du finner i SFTP-innstillingene i Google Merchant Center.
  • SFTP-tjenerport: 19321 – dette er porten som brukes av SFTP-tjeneren for Google Merchant Center.
  • Fingeravtrykk for SFTP-tjener: 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d – dette er fingeravtrykket som identifiserer tjeneren overfor «partnerupload.google.com».
  • Passord: SFTP-passordet du genererte i Google Merchant Center-kontoen din. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. Du finner SFTP-passordet ditt i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.

Alternativ 1: Overfør datafeeden din via et SFTP-program

Overfør datafeeden din via et SFTP-program

For å bruke denne metoden må du ha et SFTP-program, også kjent som en SFTP-klient, installert på datamaskinen din. Hvis du ikke allerede har en SFTP-klient, kan du laste ned en SFTP-klient fra nettet. Det kan hende at du må betale for SFTP-klienten når prøveperioden utløper, men dette avhenger av bruken din.
Her er noen SFTP-klienter du kan prøve kostnadsfritt:

Når du har lastet ned og installert SFTP-programmet, må du konfigurere det, slik at du kan koble til SFTP-tjeneren vår. Du må fylle ut følgende innstillinger for SFTP-klienten din:

• Vertsnavn: partnerupload.google.com – dette er SFTP-tjeneren vår som du skal sende feeden din til.
  • Bruker: Du finner SFTP-brukernavnet ditt i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.
  • Passord: SFTP-passordet som ble generert i Google Merchant Center-kontoen din. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. Du finner SFTP-passordet ditt i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.
  • Påloggingstype: bør angis som normal, ikke anonym. Du må kanskje endre denne innstillingen for å kunne oppgi brukernavn og passord.
Merk: SFTP-klienter har ulike grensesnitt. Du må kanskje velge tilkoblingen som SFTP eller legge til «sftp://»-protokollen foran vertsnavnadressen (f.eks. sftp://partnerupload.google.com). Sjekk dokumentasjonen til SFTP-klienten hvis du trenger veiledning.

Alternativ 2: Bruk kommandolinjen til å laste opp dataene dine via SFTP

Windows: Last opp dataene dine via SFTP ved hjelp av ledetekst

1. Velg Programmer fra Start-menyen, og velg deretter Tilbehør og Ledetekst. Du kan også velge Programmer i Start-menyen og deretter MS-DOS-ledetekst. Hvis ingen av trinnene ovenfor fungerer, kan du prøve dette alternativet: Velg Søk i Start-menyen, velg Etter filer eller mapper, og skriv inn ordet «ledetekst». Dobbeltklikk på filen med navnet Ledetekst.
  2. I vinduet som vises, skriver du inn sftp -P 19321 {sftp-brukernavnet ditt}@partnerupload.google.com og trykker på Enter.
    • Du finner SFTP-brukernavnet ditt i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.
    • «-P 19321» betegner riktig port for SFTP-tjeneren for Google Merchant Center.
  3. Hvis dette er første gang du kobler til partnerupload.google.com, ser du kanskje følgende melding: «Autentisiteten til verten «[partnerupload.google.com]:19321» kan ikke bekreftes. Fingeravtrykket til RSA-nøkkelen er 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Er du sikker på at du vil fortsette å koble til (ja/nei)?» Når du har kontrollert at fingeravtrykket som vises i økten din, samsvarer med det som vises ovenfor, velger du «j».
  4. Du blir bedt om å oppgi et passord. Oppgi SFTP-passordet du genererte i Merchant Center. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. Du finner SFTP-passordet ditt i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.
  5. Send inn filen via SFTP ved å skrive put {katalogen din, inkludert filnavn} og trykke på Enter. Hvis du for eksempel har en feed som heter «datafeed.txt» i Dokumenter-mappen din, skriver du «put C:\Brukere\brukernavn\Dokumenter\datafeed.txt».
  6. Etter en liten stund ser du en statusoppdatering om fremdriften til opplastingen, og deretter en bekreftelse når opplastingen er fullført. Når opplastingen er fullført, kan du lukke programmet.
Merk: Hvis du gjør en feil underveis, kan det hende at du får opp en tom ledetekst eller en feilmelding. I så fall begynner du på nytt med det første trinnet og fortsetter til filen er overført.

Mac: Send data via SFTP ved hjelp av Terminal

1. Åpne et Terminal-vindu. Dette gjør du ved å trykke på Command + mellomromtasten, søke etter Terminal og så velge Terminal i boksen som vises.
  2. I Terminal-vinduet som vises, skriver du inn sftp -P 19321 {sftp-brukernavnet ditt}@partnerupload.google.com og trykker på Enter.
    • Du finner SFTP-brukernavnet ditt i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.
    • «-P 19321» betegner riktig port for SFTP-tjeneren for Google Merchant Center.
  3. Hvis dette er første gang du kobler til partnerupload.google.com, ser du kanskje følgende melding: «Autentisiteten til verten «[partnerupload.google.com]:19321» kan ikke bekreftes. Fingeravtrykket til RSA-nøkkelen er 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Er du sikker på at du vil fortsette å koble til (ja/nei)?» Når du har kontrollert at fingeravtrykket som vises i økten din, samsvarer med det som vises ovenfor, velger du «j».
  4. Du blir bedt om å oppgi et passord. Oppgi SFTP-passordet du genererte i Merchant Center. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. Du finner SFTP-passordet ditt i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.
  5. Send inn filen via SFTP ved å skrive put {katalogen din, inkludert filnavn} og trykke på Enter. Hvis du for eksempel har en feed som heter «datafeed.txt» i Dokumenter-mappen din, skriver du «put /Brukere/brukernavn/dokumenter/datafeed.txt».
  6. Etter en liten stund ser du en statusoppdatering om fremdriften til opplastingen, og deretter en bekreftelse når opplastingen er fullført. Når opplastingen er fullført, kan du lukke programmet.
Merk: Hvis du gjør en feil underveis, kan det hende at du får opp en tom ledetekst eller en feilmelding. I så fall begynner du på nytt med det første trinnet og fortsetter til filen er overført.

Linux: Send data via SFTP ved å bruke kommandolinjen

1. Åpne terminalen.
  2. I Terminal-vinduet som vises, skriver du inn sftp -P 19321 {sftp-brukernavnet ditt}@partnerupload.google.com og trykker på Enter.
    • Du finner SFTP-brukernavnet ditt i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.
    • «-P 19321» betegner riktig port for SFTP-tjeneren for Google Merchant Center.
  3. Hvis dette er første gang du kobler til partnerupload.google.com, ser du kanskje følgende melding: «Autentisiteten til verten «[partnerupload.google.com]:19321» kan ikke bekreftes. Fingeravtrykket til RSA-nøkkelen er 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Er du sikker på at du vil fortsette å koble til (ja/nei)?» Når du har kontrollert at fingeravtrykket som vises i økten din, samsvarer med det som vises ovenfor, velger du «j».
  4. Du blir bedt om å oppgi et passord. Oppgi SFTP-passordet du genererte i Merchant Center. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. Du finner SFTP-passordet ditt i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.
  5. Send inn filen via SFTP ved å skrive put {katalogen din, inkludert filnavn} og trykke på Enter. Hvis du for eksempel har en feed som heter «datafeed.txt» i Dokumenter-mappen din, skriver du «put /hjem/brukernavn/Dokumenter/datafeed-txt».
  6. Etter en liten stund ser du en statusoppdatering om fremdriften til opplastingen, og deretter en bekreftelse når opplastingen er fullført. Når opplastingen er fullført, kan du lukke programmet.
Merk: Hvis du gjør en feil underveis, kan det hende at du får opp en tom ledetekst eller en feilmelding. I så fall begynner du på nytt med det første trinnet og fortsetter til filen er overført.

Påloggingsfeil ved opplasting av filer via SFTP

Det kan være flere grunner til at du har problemer med å koble til SFTP-tjeneren.

Du har ikke opprettet en SFTP-konto

Du må opprette SFTP-kontoen for Merchant Center-kontoen din før du kan laste opp filer med SFTP. Merk at du ikke bruker samme påloggingsdetaljer for SFTP- og Google Merchant Center-kontoene. Kontoene har med andre ord ulike brukernavn og passord.

SFTP-kontoen din er ikke aktiv

Det kan hende at du ikke kan logge på like etter at du har opprettet eller redigert SFTP-kontoen. Det tar et par timer før ny SFTP-kontoinformasjon aktiveres.

Du kobler ikke til riktig SFTP-tjener

Hvis du går via kommandolinjen for SFTP, må du koble til {ditt SFTP-brukernavn}@partnerupload.google.com med tjenerporten 19321 (for eksempel sftp -P 19321 {ditt stfp-brukernavn}@partnerupload.google.com). Hvis du bruker en SFTP-klient, må du kanskje bruke «sftp://» som prefiks i vertsnavnadressen (for eksempel sftp://partnerupload.google.com).

Du bruker feil SFTP-brukernavn

Sjekk at du bruker SFTP-navnet for riktig Merchant Center-konto. Du finner SFTP-brukernavnet i detaljene for alle de filbaserte datakildene dine i Merchant Center.

Du bruker feil SFTP-passord

Av sikkerhetshensyn vises ikke SFTP-passordet i kontoen din. Hvis du har mistet passordet, må du tilbakestille det.