I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Be om en gjennomgang av problemene du har med produktrangeringer

Hvis innholdet du sender inn til Merchant Center, ikke oppfyller kravene i retningslinjene for produktrangeringer og dataspesifikasjonene for feeder med produktanmeldelser, kan enkeltstående anmeldelser eller alle anmeldelsene bli avvist, noe som kan hindre at anmeldelsene dine vises på Google.

I noen tilfeller må du be om en gjennomgang av det avviste innholdet for å løse problemet. Hvis alternativet er tilgjengelig, kan du be om en gjennomgang på detaljsiden til anmeldelsen.

• Hvis du mener at funnene våre ikke stemmer, kan du velge Be om en gjennomgang og deretter Jeg er uenig i problemet.
  • Kontakt oss for å få hjelp hvis du er usikker på problemet eller hva du bør gjøre.

Google ønsker at du og bedriften din skal gjøre det bra. Her er noen ting du bør være oppmerksom på når du ber om en gjennomgang.

Varsler

Gjennomgangen kan ta opptil fem virkedager. Statusen for gjennomgangen vises i Merchant Center.

Gjennomgangen du har forespurt, har en av disse statusene:

• Under gjennomgang
  • Forespørselen ble ikke godkjent
  • Forespørselen er godkjent (problemet forsvinner fra varelinjen)

Informasjon om når du sendte inn forespørselen om gjennomgang, vises også i Merchant Center.

Merk: Det kan ta opptil fem virkedager før gjennomgangen er ferdig. Anmeldelser som godkjennes, kan vises på Google innen én uke.

Hvis du er uenig

Google har ansvar for å beskytte kundene, og vi tar brudd på retningslinjene alvorlig. Hvis du mener at problemet med innholdet ditt er feil, kan du anke avgjørelsen ved å klikke på Be om en gjennomgang og Jeg er uenig i problemet.

Før du sier deg uenig i et problem, må du sørge for at du forstår retningslinjene og kan underbygge forespørselen. Vi ønsker å tilby kundene et trygt og pålitelig økosystem, og vi trenger kanskje mer informasjon.

Merk: Du har kanskje bare én sjanse til å si deg uenig i problemet. Når du har bedt om en gjennomgang og anket problemet, kan det hende du må løse problemet basert på retningslinjene og kravene våre.

I Merchant Center

Problemer med enkeltanmeldelser

1. På Diagnostikk-siden for produktvurderinger kan du klikke på «Se eksempler» i «Berørte anmeldelser»-kolonnen for å se eksempler på de berørte anmeldelsene. Du kan også finne disse anmeldelsene på «Alle produktvurderinger»-siden.
  2. Klikk på «Tekstutdrag fra anmeldelse» for å gå til den enkelte anmeldelsen.
  3. Klikk på Be om en gjennomgang under «Gå gjennom problemene».
  4. Velg om du har løst problemet, eller om du er uenig i problemet.
    1. Se gjennom retningslinjene som er knyttet til den manglende godkjenningen, og velg et alternativ bare hvis det er aktuelt for innholdet ditt.
  5. Velg Be om en gjennomgang.
  6. Hvis gjennomgangen er vellykket, forsvinner problemet fra varelinjen.

Via e-postvarsel

Problemer på kontonivå

1. Under første gangs programtilgang og periodiske innholdsgjennomganger kan det hende at vi oppdager problemer som fører til at alle anmeldelsene dine blir blokkert. Når dette skjer, mottar du en e-post med informasjon om problemet og løsningen som kreves.
  2. Hvis du forstår problemet og har løst det, kan du svare på e-posten med denne informasjonen, slik at vi kan bekrefte at problemet er løst.
  3. Hvis du er uenig i problemet, finner du veiledning om hvordan du klager på avgjørelsen, i e-posten.
  4. Du blir varslet via e-post hvis problemet er løst eller gjennomgangen er fullført.