I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om Konkurrenssynlighet i Merchant Center Analytics

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

På fliken Konkurrenssynlighet finns kort som hjälper dig att förstå konkurrensen på produktkategorinivå. Med korten kan du göra en ingående jämförelse mellan hur bra du syns i Shopping-annonser och i organisk trafik och hur bra konkurrenterna syns så att du kan fatta välgrundade beslut om din verksamhet.

På den här sidan

Fördelar

Om du känner till dina konkurrenter blir det lättare att förstå hur konkurrensen ser ut bland Shopping-annonser och organisk trafik. På fliken Konkurrenssynlighet kan du bättre förstå sådant som

• säljare som liknar dig
  • din konsumenträckvidd för Shopping-annonser och gratisannonser
  • hur det går för dig jämfört med säljare med högst synlighet i en viss kategori
  • hur din synlighet står sig i jämförelse med kategorins riktvärde över tid
  • din rankning jämfört med konkurrenter och toppsäljarna över tid

Du kan använda information på de här korten till att avgöra hur du bäst kan marknadsföra dina produkter och få verksamheten att växa.

Så fungerar det

Du kan utvärdera konkurrenssynligheten på sidan Resultat genom att välja Resultat i den vänstra navigeringsrutan. Öppna sedan fliken Konkurrenssynlighet högst upp för att se insikter som är relevanta för ditt företag.

Obs! Insikter om konkurrenssynlighet är inte tillgängliga för konton för flera kunder (MCA).

På korten på sidan visas säljare som liknar dig och säljare med högst synlighet på Google. Klicka på korten för att läsa mer om konkurrensstatistik och hur synligheten för produkterna du säljer har förändrats över tid och hur den står sig i jämförelse med konkurrenterna. Med filter som land, kategori, trafik och tidsperiod kan du begränsa resultaten ytterligare.

Konkurrenssynlighet bedöms med fyra mätvärden:

• Relativ synlighet: Det är antalet gånger en annan säljares produkter visades i förhållande till antalet gånger dina produkter visades.
  • Sidans överlappningsfrekvens: Det anger hur ofta du och en annan säljare fick exponeringar på samma sida.
  • Frekvens för högre position: Det visar hur ofta en säljares produkter visades på en högre position på samma sida som din.
  • Förhållande annonser/organiskt: Det jämför hur ofta en säljares produkter fick exponeringar från Shopping-annonser jämfört med organiska resultat.

Vad som är tillgängligt

Företag med liknande synlighet på Google

Upptäck andra säljare med liknande synlighet för konsumenter som visar sina produkter bredvid dina på Google. Använd filter högst upp i rapporten för att fördjupa dig och se mätvärden om synlighet, sidans överlappningsfrekvens, position och förhållandet mellan annonser och organiskt för dina produkter.

I linjediagrammet högst upp på sidan visas trenden för relativ synlighet, eller skillnaden i synlighet för andra säljare utifrån visade produktexponeringar i den valda kategorin jämfört med dig. Du kan anpassa jämförelserna genom att markera och avmarkera andra säljare till höger om diagrammet.

Företag med störst synlighet på Google

Utforska säljare med störst synlighet på Google och se hur din synlighet står sig i jämförelse med kategorins riktvärde över tid. Precis som på liknande kort för synlighet kan du använda filter för att sortera och anpassa rapporten.

I linjediagrammet visas en jämförelse av trenden för synlighet, vilket är trenden för dina produkter på Google jämfört med den övergripande trenden i kategorin baserat på exponeringar från dig och andra säljare. Du kan använda diagrammet för att se ditt resultat jämfört med kategorins riktvärde.