I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om Konkurransesynlighet i Merchant Center-statistikken

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

I «Konkurransesynlighet»-fanen finner du kort som hjelper deg med å forstå konkurranselandskapet på produktkategorinivå. Du kan bruke kortene til å se nærmere på synligheten til Shopping-annonsene dine og den organiske trafikken din i forhold til konkurrentene, slik at du kan ta veloverveide beslutninger om bedriften din.

På denne siden

Fordeler

Hvis du vet hvem konkurrentene dine er, er det enklere å forstå konkurranselandskapet ditt i Shopping-annonser og organisk trafikk. I konkurransesynlighet-fanen kan du få en bedre forståelse av for eksempel:

• selgere som ligner på deg
  • kunderekkevidden din i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer
  • resultatene dine sammenlignet med resultatene til selgerne med best synlighet i en bestemt kategori
  • hvor synlig du er i forhold til referansemålingen for kategorien over tid
  • hvordan du rangerer i forhold til konkurrenter og de beste markedene over tid

Du kan bruke informasjonen du får fra disse kortene til å finne de beste måtene å markedsføre produktene dine og øke omsetningen på.

Slik fungerer det

For å evaluere konkurransesynligheten din kan du navigere til resultatsiden ved å velge «Resultater» i navigasjonsfeltet til venstre. Gå deretter til Konkurransesynlighet-fanen øverst for å se statistikk som er relevant for bedriften din.

Merk: Statistikk om konkurransesynlighet er ikke tilgjengelig for kontoer for flere klienter (MCA-er).

Kortene på siden viser selgere som ligner på deg, og selgerne som har best synlighet på Google. Klikk på de ulike kortene for å finne ut mer om konkurransemessige beregninger og hvordan synligheten til produktene du selger, har endret seg over tid og hvordan den er sammenlignet med konkurrentene dine. Med filtre som land, kategori, trafikk og tidsperiode kan du avgrense resultatene enda mer.

Konkurransesynlighet beregnes ut fra fire verdier:

• Relativ synlighet: antall ganger produktene til en annen selger ble vist, i forhold til antall ganger dine produkter ble vist.
  • Sideoverlapping: hvor ofte du og en annen selger har fått visninger på den samme siden.
  • Høyere plassering: hvor ofte produktene til en selger ble vist på en høyere plassering på den samme siden som dine.
  • Annonse/organisk-forhold: hvor ofte produktene til en selger ble vist i Shopping-annonser, sammenlignet med organiske resultater.

Dette er tilgjengelig

Bedrifter med tilsvarende synlighet på Google

Oppdag andre selgere med lignende forbrukersynlighet, som viser produktene sine ved siden av dine på Google. Bruk filtre øverst i rapporten for å se nærmere på beregninger for synlighet, sideoverlapping, plassering og annonse/organisk-forhold for produktene dine.

Linjediagrammet øverst på siden viser «Relativ synlighetstrend» – eller forskjellen i synlighet for andre selgere basert på produktvisninger i den valgte kategorien, sammenlignet med deg. Du kan tilpasse sammenligningene dine ved å merke av og fjerne avmerkingen for andre selgere til høyre i diagrammet.

Mest synlige bedrifter på Google

Utforsk selgerne som har best forbrukersynlighet på Google, og finn ut hvordan synligheten din er sammenlignet med referansemålingen for kategorien over tid. Du kan bruke filtre til å sortere og tilpasse rapporten, akkurat som med kortet for lignende synlighet.

Linjediagrammet gir en sammenligning av synlighetstrender, som er trenden for produktene dine på Google sammenlignet med den generelle trenden i kategorien basert på visninger for deg og andre selgere. Du kan bruke dette diagrammet til å se synlighetsresultatene dine i forhold til referansemålingen for kategorien.