Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Näkyvyys suhteessa kilpailijoihin Kauppiaskeskuksen tilastoissa

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Kilpailijoiden näkyvyys ‐välilehti sisältää kortteja, jotka auttavat ymmärtämään kilpailutilannetta tuotekategorioiden tasolla. Korttien avulla voit verrata näkyvyyttäsi kilpailijoihin Shopping-mainoksissa ja orgaanisessa liikenteessä. Vertailun avulla voit tehdä perusteltuja liiketoiminnallisia päätöksiä.

Sisällys

Hyödyt

Kun tiedät, keitä kilpailijasi ovat, ymmärrät paremmin yrityksesi kilpailutilannetta Shopping-mainoksissa ja orgaanisessa liikenteessä. Näkyvyys suhteessa kilpailijoihin ‐välilehti auttaa ymmärtämään paremmin esimerkiksi seuraavaa:

• samantyyppiset kauppiaat
  • Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten tavoittavuus kuluttajien keskuudessa
  • miten vertaudut suurimman näkyvyyden saaneisiin kilpailijoihin tietyssä kategoriassa
  • näkyvyytesi verrattuna kategorian vertailuarvoon ajan mittaan
  • sijoittuminen kilpailijoihin ja markkinoiden huippumenestyjiin verrattuna ajan mittaan.

Korttien tietojen avulla voit löytää parhaat tavat mainostaa tuotteitasi ja kasvattaa liiketoimintaasi entisestään.

Näin se toimii

Voit arvioida näkyvyyttä suhteessa kilpailijoihin siirtymällä Tulokset-sivulle valitsemalla vasemmasta navigointipalkista Tulokset. Valitsemalla Kilpailijoiden näkyvyys ‐välilehden ylhäältä näet yritykseesi liittyviä tietoja.

Huom. Kilpailijoiden näkyvyystiedot eivät ole saatavilla usean asiakkaan tileillä.

Sivulla olevissa korteissa esitellään kanssasi samantyyppisiä kauppiaita ja kauppiaita, joilla on suurin näkyvyys Googlessa. Klikkaamalla kortteja saat lisätietoja kilpailullisista mittareista ja siitä, miten myymiesi tuotteiden näkyvyys on muuttunut ajan mittaan ja miten se vertautuu kilpailijoihin. Voit rajata tuloksia suodattimilla, joita ovat esimerkiksi maa, kategoria, liikenne ja aikaväli.

Kilpailijoiden näkyvyyttä arvioidaan neljän mittarin avulla:

• Suhteellinen näkyvyys näyttää, miten usein toisen kauppiaan tuotteita on näkynyt suhteessa omien tuotteidesi näyttökertoihin.
  • Samalla sivulla näkyminen näyttää, kuinka usein samalla sivulla on syntynyt impressio sekä sinulle että toiselle kauppiaalle.
  • Korkeampien sijaintien osuus näyttää, kuinka usein kauppiaan tuotteet näkyivät korkeammassa sijainnissa samalla sivulla kuin omasi.
  • Mainokset / orgaaninen haku näyttää, kuinka usein kauppiaan tuotteet saivat impressioita Shopping-mainoksista orgaanisiin tuloksiin verrattuna.

Mitä on käytettävissä?

Yritykset, joilla on samankaltainen näkyvyys Googlessa

Tutustu muihin samankaltaisen näkyvyyden saaneisiin myyjiin, jotka esittelevät tuotteitaan Googlessa omien tuotteidesi rinnalla. Raportin yläosassa olevien suodattimien avulla voit perehtyä tarkemmin tuotteiden näkyvyysmittareihin, kuten samalla sivulla näkymiseen, sijaintiin sekä mainosten ja orgaanisen haun suhteeseen.

Sivun yläosassa oleva viivakaavio näyttää suhteellisen näkyvyyden trendin. Sillä tarkoitetaan muiden myyjien näkyvyyden eroja verrattuna omaan näkyvyyteesi tuoteimpressioiden perusteella ja valitussa kategoriassa. Voit muokata vertailuja valitsemalla muita kauppiaita vertailuun tai poistamalla niitä vertailusta kaavion oikealla puolella.

Yritykset, joilla on paras näkyvyys Googlessa

Tutustu kauppiaisiin, joilla on paras kuluttajanäkyvyys Googlessa, ja vertaa omaa näkyvyyttäsi kategorian vertailuarvoon ajan kuluessa. Näkyvyyskortin tapaan voit käyttää suodattimia raportin lajitteluun ja muokkaamiseen.

Viivakaavio sisältää näkyvyystrendien vertailun, joka ilmaisee tuotteidesi trendin Googlessa verrattuna kategorian yleiseen trendiin omien näkyvissä olevien impressioidesi ja muiden myyjien impressioiden perusteella. Kaavion avulla saat selville, miten näkyvyytesi vertautuu kategorian vertailuarvoon.