I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Om Konkurrencesynlighed i Merchant Center Analytics

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Fanen "Konkurrencesynlighed" indeholder kort, der giver dig indblik i den konkurrencemæssige situation på produktkategoriniveau. Kortene giver dig mulighed for at analysere din synlighed i Shopping-annoncer og din organiske trafik i forhold til konkurrenternes, så du kan træffe velovervejede beslutninger om din virksomhed.

På denne side

Fordele

Når du ved, hvem dine konkurrenter er, kan du bedre forstå din konkurrence på Shopping-annoncer og inden for den organiske trafik. Fanen med konkurrencesynlighed kan give dig større indblik i f.eks.:

• Sælgere, der minder om dig
  • Din forbrugerrækkevidde i forhold til Shopping-annoncer og gratis fortegnelser
  • Dine resultater sammenlignet med sælgere, der har den højeste synlighed i en bestemt kategori
  • Hvordan din synlighed er i forhold til kategoribenchmarket over tid
  • Hvordan du klarer dig i forhold til konkurrenterne og de sælgere, der klarer sig bedst på markedet, over tid

Du kan bruge oplysningerne fra kortene til at finde ud af, hvordan du bedst promoverer dine produkter og skaber vækst i din virksomhed.

Sådan fungerer det

Du kan vurdere din konkurrencesynlighed ved at gå til siden Effektivitet og vælge "Effektivitet" i navigationsruden til venstre. Gå derefter til fanen Konkurrencesynlighed øverst for at se indsigt, der er relevant for din virksomhed.

Bemærk! Indsigt om konkurrencesynlighed er ikke tilgængelig for konti for flere kunder (MCA, multi-client accounts)

Kortene på siden viser sælgere, der minder om dig og sælgere med den største synlighed på Google. Klik på hvert kort for at få flere oplysninger om konkurrencerelaterede metrics og om, hvordan dine produkters synlighed har ændret sig over tid, og hvordan dette er i sammenligning med dine konkurrenter. Filtre som f.eks. land, kategori, trafik og tidsrum giver dig mulighed for at indsnævre resultaterne yderligere.

Konkurrencesynligheden vurderes ved hjælp af 4 metrics:

• Relativ synlighed: Viser det antal gange, en anden sælgers produkter er blevet vist i forhold til det antal gange, dine produkter er blevet vist.
  • Sideoverlapningsrate: Viser, hvor ofte du og en anden sælger har opnået eksponeringer på den samme side.
  • Frekvens for højere konkurrentplacering: Viser, hvor ofte en sælgers produkter er blevet vist på en højere placering på samme side som din.
  • Forholdet mellem annoncer og organisk visning: Sammenligner, hvor ofte en sælgers produkter har opnået eksponeringer fra Shopping-annoncer sammenlignet med organiske resultater.

Hvad er tilgængeligt?

Virksomheder med lignende synlighed på Google

Find andre sælgere med lignende forbrugersynlighed, som viser deres produkter sammen med dine på Google. Brug filtrene øverst i rapporten til at analysere og se metrics om synlighed, sideoverlapningsrate, placering og annoncevisninger/organiske visninger for dine produkter.

Linjediagrammet øverst på siden viser din "Tendens for relativ synlighed" eller forskellen i synlighed mellem dig og andre sælgere baseret på viste produkteksponeringer i den valgte kategori. Markér og fjern markeringen af andre sælgere til højre for diagrammet for at tilpasse dine sammenligninger.

Virksomheder med den største synlighed på Google

Find ud af, hvilke sælgere der har den højeste forbrugersynlighed på Google, og hvordan din synlighed klarer sig i forhold til kategoribenchmarket over tid. Ligesom med synlighedskortet kan du bruge filtre til at sortere og tilpasse din rapport.

Linjediagrammet viser en "Sammenligning af tendenser for synlighed", hvilket er tendensen for dine produkter på Google sammenlignet med den overordnede tendens i kategorien baseret på viste eksponeringer fra dig og andre sælgere. Du kan bruge diagrammet til at se din effektivitet inden for synlighed i forhold til kategoribenchmarket.