In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over verzendgegevens die worden weergegeven bij aanbiedingen die niet naar Merchant Center zijn geüpload

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

In dit artikel wordt uitgelegd waarom u af en toe verzendgegevens tegenkomt voor een aanbieding die u niet naar Merchant Center heeft geüpload en hoe u deze informatie zo nodig kunt corrigeren of updaten.

Op deze pagina

Voordelen van afgeleide verzendgegevens

Als uw website toegankelijk is voor de Google-crawler, kunt u af en toe aanbiedingen op Google tegenkomen die u niet naar uw Merchant Center-account heeft geüpload. Als dit gebeurt, beschikt Google misschien niet over de juiste verzendgegevens voor uw aanbieding. Google kan deze gegevens vervolgens afleiden op basis van bestaande informatie in Merchant Center die relevant is voor de meeste of alle aanbiedingen op uw website. Dit biedt de volgende voordelen:

• U kunt optimaal gebruikmaken van de voordelen van verkopen op Google: Uw aanbiedingen moeten mogelijk verzendgegevens bevatten om in aanmerking te komen voor vermelding, of u moet mogelijk verzendgegevens verstrekken om voor bepaalde rechten in aanmerking te komen.
  • U kunt zorgen dat uw klanten een optimale gebruikservaring hebben: Klanten worden over het algemeen meer aangetrokken tot vermeldingen met verzendgegevens.

Afgeleide verzendgegevens updaten of corrigeren

Als u de verzendgegevens moet updaten die Google heeft afgeleid, kunt u een van de 3 volgende opties selecteren:

• Upload uw aanbieding zoals gewoonlijk naar Merchant Center en configureer daarbij de juiste instellingen.
  • Voor verzendinstellingen die aan Google zijn verstrekt of die op uw landingspagina's en detailpagina's worden vermeld, corrigeert u de verzendkosten zodat deze nauwkeuriger zijn, waardoor de afgeleide kosten en snelheden van Google ook nauwkeuriger zijn.
  • Ga naar schema.org en zorg dat uw gegevensstructuur de juiste verzendkenmerken bevat.