I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Visa dina produkter i 3D och förstärkt verklighet

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

3D-modellerna hjälper kunderna att se dina produkter från olika vinklar i gratisannonser och Shopping-annonser. Kunder kan även använda förstärkt verklighet för att se hur produkten ser ut i deras utrymme innan de köper. I den här artikeln förklarar vi hur funktionen fungerar och hur du visar ditt innehåll på Google.

Obs! 3D- och AR-upplevelser är för närvarande bara tillgängliga för skor och heminredning och bara för produkter som säljs i USA.

Fördelar

• Med 3D-modellen kan kunderna se produkter från alla vinklar och zooma in för att se detaljerna.
  • Förstärkt verklighet hjälper kunderna att visualisera produkten i en verklig miljö, till exempel i vardagsrummet, och få en bättre uppfattning om vad de köper.
  • Produkter med 3D- och förstärkt verklighet (AR) har ofta ett starkt kundengagemang och får fler interaktioner jämfört med produkter med 2D-bilder, vilket kan bidra till att öka antalet klick av hög kvalitet.

Animated GIF demonstrating a 3D chair model

Obs! Du kan endast använda attributet länk till 3D-modell [virtual_model_link] för heminredning och skor. Attributet är begränsat till produkter som säljs i USA. Nya 3D-modeller kan börja visas på Google Sök inom två veckor efter att de lagts till i flödet.

Så fungerar det

Säljare kan skapa 3D- och AR-modeller av sina produkter på egen hand eller med hjälp av partner som CGTrader, Epigraph, Ocavu och VNTANA.

När 3D-modellen är klar kan du skicka den offentligt tillgängliga länken (webbadressen) till din värdbaserade modell till Merchant Center med attributet länk till 3D-modell [virtual_model_link].

• Om du är säljare utan ett Merchant Center-konto måste du skapa ett konto innan du kan delta i 3D/AR-upplevelser.
  • Om du är tillverkaren av produkten använder du Manufacturer Center för att tillhandahålla dina 3D-modeller. Dessa används som förstahandsmodeller av produkten.
  • Om du redan använder både Merchant Center och Manufacturer Center behöver du bara uppdatera Merchant Center-flödet och länka kontona för att synkronisera modellerna.

När du har kopplat lämpliga konton och angett nödvändiga länkar kan 3D- och AR-tillgångar visas i gratisannonser.

Shopping-annonser

3D-tillgångar kan visas i Shopping-annonser om du har Performance Max- eller Shopping-kampanjer som riktar in sig på dessa produkter.

Observera att Shopping-annonser inte kan använda AR-upplevelser ännu.

Läs mer om Shopping-annonser och hur du länkar ditt Merchant Center-konto till ditt Google Ads-konto.