I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Länk till 3D-modell [virtual_model_link]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet länk till 3D-modell [virtual_model_link] för att lägga till fler produktbilder. Med en 3D-modell kan kunderna se produkten från olika vinklar på Google Sök. De kan även använda förstärkt verklighet för att se hur produkten ser ut i sin omgivning.

Säljare kan skapa 3D- och AR-modeller av sina produkter på egen hand eller med hjälp av en partner. Listan med våra partner inkluderar:

Obs! Du kan använda det här attributet för skor och heminredning. Attributet är begränsat till produkter som säljs i USA.

An animation of a 3D model being used in a product listing on Google

På den här sidan

Användningsområde

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Rekommenderas för skor och klädprodukter som har en 3D-modell. Attributet kan tillhandahållas som en del av ditt primära produktflöde i Merchant Center.

Obs! När du lägger till länkar till en 3D-modell i flödet granskar vi 3D-modellen innan den visas i Googles sökresultat (vilket kan ta upp till två veckor). Attributet är begränsat till produkter som säljs i USA.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Mer information om när och hur du skickar in värden på engelska finns i avsnittet om att skicka in din produktdata.

Typ

Webbadress (Måste börja med http:// eller https://)

Begränsningar

Upp till 2 000 tecken

Filformat som stöds

glTF (.gltf) och GLB (.glb)

Upprepat fält

nej

Filformat

Exempelvärde

Text (TSV)

https://www.google.com/products/xyz.glb

XML (flöden)

<g:virtual_model_link>https://www.google.com/products/xyz.glb
</g:virtual_model_link>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Använd en 3D-modell. Rekommenderad filstorlek är 10 MB och får inte överstiga 15 MB.
  • 4K-textur har det bredaste stödet på mobila enheter och är den största rekommenderade texturstorleken. Den största tillåtna texturstorleken vi kan visa på mobila enheter är upp till 8K. Läs mer om filkrav för modellspecifikationer.
  • Ange en giltig webbadress i produktdatan. Länken ska peka på en .gltf- eller .glb-fil.
  • Produkten måste följa våra policyer.
  • Granska 3D-modellen. Du kan använda ett valideringsverktyg för att kontrollera om 3D-modellen fungerar som den ska.
  • Se till att webbadressen kan genomsökas av Google. Din robots.txt-fil måste till exempel vara korrekt konfigurerad. Läs mer om robots.txt-filer.

Om du inte följer kraven kan vi inte använda 3D-attributet för produkten.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Åtgärda eventuella fel med 3D-modellen. Kontrollera att du åtgärdar eventuella varningar eller fel som valideringsverktyget visar rörande modellen.