In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Link naar 3D-model [virtual_model_link]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk link naar 3D-model [virtual_model_link] om meer visuele informatie over uw product te geven. Met een 3D-model kunnen kopers uw product vanuit verschillende hoeken bekijken op Google Zoeken. Ze kunnen ook augmented reality gebruiken om te zien hoe uw product er in de omgeving uitziet.

Verkopers kunnen zelf 3D- en AR-modellen van hun producten maken of met de hulp van een partner. Onze partners zijn:

Opmerking: U kunt dit kenmerk gebruiken voor schoenen en interieurartikelen. Het kenmerk is beperkt tot producten die worden verkocht in de VS.

An animation of a 3D model being used in a product listing on Google

Op deze pagina

Wanneer te gebruiken

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Aanbevolen voor schoenen en kledingproducten met een 3D-model. U kunt het kenmerk opgeven als onderdeel van uw primaire productfeed in Merchant Center.

Opmerking: Als u aan uw feed links naar een 3D-model toevoegt, beoordelen we het 3D-model voordat het wordt getoond in de Google-zoekresultaten (dit kan 2 weken duren). Het kenmerk is beperkt tot producten die worden verkocht in de VS.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Raadpleeg het artikel over het indienen van uw productgegevens voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient.

Type

URL (moet beginnen met http:// of https://)

Limieten

Maximaal 2000 tekens

Ondersteunde bestandsindelingen

glTF (.gltf) en GLB (.glb)

Herhaald veld

Nee

Bestandsindeling

Voorbeeldwaarde

Tekst (tsv)

https://www.google.com/products/xyz.glb

XML (feeds)

<g:virtual_model_link>https://www.google.com/products/xyz.glb
</g:virtual_model_link>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Gebruik een 3D-model. De aanbevolen bestandsgrootte is 10 MB en mag niet groter zijn dan 15 MB.
  • 4K-textuur wordt het breedst ondersteund op mobiele apparaten en is de grootste aanbevolen textuurgrootte. De grootste textuurgrootte die we op mobiele apparaten kunnen tonen, is maximaal 8K. Meer informatie over de bestandsvereisten voor modelspecificaties
  • Geef een geldige URL op in uw productgegevens. De link moet verwijzen naar een gltf- of glb-bestand.
  • Uw product moet ons beleid naleven.
  • Check uw 3D-model. U kunt een validatietool gebruiken om te controleren of uw 3D-model correct werkt.
  • Zorg dat Google uw URL kan crawlen. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is geconfigureerd. Meer informatie over robots.txt-bestanden

Als u niet aan deze vereisten voldoet, kunnen we het 3D-kenmerk voor het product niet gebruiken.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Los fouten met uw 3D-model op. Los eventuele waarschuwingen of fouten op die door de validatietool voor uw model worden getoond.