I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Felaktig frakt (otillåten användning av nätverket)

Lös alla policyproblem på kontonivå, behåll alla produkter i ditt konto och vänta sedan på att Google granskar kontot

Google har upptäckt att du eller någon som använt ditt konto har kringgått en kontogranskning på ett otillåtet sätt. Att kringgå en granskning för felaktig fraktinformation anses vara en överträdelse av Googles policy för otillåten användning av nätverket, vilket kan leda till att felaktigheter inte åtgärdas. Om du till exempel minskar antalet Merchant Center-produkter avsevärt före en granskning och sedan laddar upp de saknade produkterna strax efter att kontot blivit godkänt, kan det leda till att vissa felaktigheter inte åtgärdas. Den här typen av överträdelse kan leda till en dålig användarupplevelse. Därför har ditt konto stängts av.

Lös problemet genom att följa policyn och åtgärda de produkter som orsakar överträdelsen. Om ditt konto till exempel varnades för felaktig frakt ska du åtgärda de produkter där fraktinformationen i produktdatan inte matchar målsidorna i stället för att ta bort produkterna. Se till att produkterna följer Googles policyer och krav för Shopping och försök inte kringgå eller störa Googles granskningssystem och processer. Försök att kringgå datakvalitetsgranskningar bryter mot policyn för otillåten användning av nätverket. Det här inbegriper bland annat att manipulera produktdata eller webbplatsinnehåll för att kringgå våra kontroller. Läs mer om otillåten användning av nätverket.

Om kontot är i en varningsperiod krävs ingen begäran om granskning. Google granskar kontot sju dagar efter det första varningsdatumet och ytterligare en gång när som helst under det kommande året. Om ditt konto redan har stängts av kan granskningen bara begäras 28 dagar efter avstängningsdatumet. Kontakta oss om du behöver mer hjälp.

En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.