I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om Shopping-trender

Denne artikkelen er skrevet for de som bruker Google & YouTube-appen på Shopify.

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Med Shopping-trender får du anbefalinger og statistikk om produktene dine basert på søkeetterspørselen for emner knyttet til produktlageret ditt.

Slik fungerer det

Med Shopping-trender kan det bli enklere å ta strategiske beslutninger om når du skal bruke betalte og organiske Google-verktøy. Dette kan øke sjansene for at brukerne ser produktene dine når de leter etter dem – eller lignende produkter – på nettet.

Slik samler Google inn dataene

Ved å gå gjennom produktinformasjonen i Merchant Center-kontoen din og informasjonen på nettstedet ditt kan Google gi deg anbefalinger og statistikk som er personlig tilpasset, basert på relevante søketrender. Hvis det for eksempel skjer en økning i søkevolumet for produkter eller emner som ligner på de bedriften din tilbyr, kan Google anbefale at du kjører en annonsekampanje der disse produktene fremheves. Med denne strategien kan du tjene på den økte etterspørselen.

Emnetrender og produkttrender

Emnetrender

Med emnetrender får du en tidsrekkevisning av populariteten til et emne på Google Søk samt variasjoner i løpet av en tidsperiode. Variasjonene eller endringene står i forhold til maksimal popularitet for et valgt emne – eller i forhold til maksimal popularitet for et annet emne som vises sammen med det valgte emnet.

Verdien 100 representerer maksimal popularitet for et emne. Hvis et emne viser verdien 100 i september og 50 i desember, betyr det at emnet bare var halvparten så populært i desember sammenlignet med september.

En illustrasjon av Emnetrender-fanen med et linjediagram over populære trender på Søk.

Produkttrender

Produkttrender representerer data om bestemte produkter.

Det finnes to anbefalingstabeller under produkttrender:

• Den første tabellen viser de mest populære produktene, altså produktene med høyest søkevolum.
  • Den andre tabellen viser produktene som er på vei opp, med de største positive prosentvise endringene i søkevolum i løpet av en valgt tidsperiode.

En illustrasjon av Handletrender-fanen med notater om populære produkter på Søk.

Merk: For både emnetrender og produkttrender er standardinnstillingen å vise relevant informasjon basert på det vi vet du selger.

Anbefalinger

Basert på dataene i Merchant Center-kontoen din og dataene vi har om emne- og produkttrender, kan Google anbefale visse handlinger, som at du oppretter en samling av produkter du kan markedsføre på nettstedet ditt – via e-post eller andre markedsføringskanaler, for eksempel annonsekampanjer. Disse anbefalingene er basert på en økning eller reduksjon i etterspørselen fra forbrukerne. Finn ut mer om Shopping-kampanjer.

Etterspørselsprognose

Med etterspørselsprognoser blir det enklere å forstå hvordan etterspørselen fra relevante kunder for kategoriene du selger, anslås å endre seg i løpet av de neste 90 dagene. Det kan være nyttig å analysere dataene i etterspørselsprognosene for å finne ut hvor mange og hvilke produkter du skal lagerføre, og hvilke priser og promoteringer du skal tilby for å selge ut produktlageret i et tempo som støtter opp om forretningsmålene dine.

En illustrasjon av funksjonen for etterspørselsprognose med et linjediagram over søkeinteresse for ulike emner over tid.

Linker til relatert innhold