In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over Shopping-trends

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Shopping-trends geven aanbevelingen en inzichten in uw producten op basis van zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan uw voorraad.

Hoe het werkt

Aan de hand van Shopping-trends kunt u strategische beslissingen nemen over wanneer u betaalde en organische Google-tools gebruikt om de kans te vergroten dat gebruikers uw product online zien als ze naar dit of een vergelijkbaar product zoeken.

Hoe Google de gegevens verzamelt

Google beoordeelt de productgegevens in uw Merchant Center-account en de informatie op uw website. Hierdoor kunnen we u gepersonaliseerde aanbevelingen en inzichten leveren op basis van relevante zoektrends. Als er bijvoorbeeld een piek is in het zoekvolume voor producten of onderwerpen die relevant zijn voor uw bedrijf, kan Google u aanraden om een advertentiecampagne te laten lopen voor deze producten. Met deze strategie kunt u inspelen op de toegenomen vraag.

Onderwerp- en producttrends

Onderwerptrends

Een onderwerptrend toont een tijdreeks van de populariteit van een onderwerp op Google Zoeken en de schommelingen ervan in een bepaald tijdsbestek. De schommelingen of wijzigingen zijn relatief ten opzichte van de piek in populariteit van het geselecteerde onderwerp, of relatief ten opzichte van de piek in populariteit van een ander onderwerp dat bij het geselecteerde onderwerp wordt getoond.

De waarde 100 staat voor de piekpopulariteit van een onderwerp. Als een onderwerp de waarde 100 heeft in september en een waarde van 50 in december, betekent dit dat het onderwerp in december maar half zo populair was als in september.

Een illustratie van het tabblad met trends voor Onderwerp met een lijndiagram voor populaire trends op Zoeken.

Producttrends

Producttrends vertegenwoordigen gegevens over specifieke producten.

Er zijn 2 aanbevelingstabellen onder producttrends:

• De 1e tabel toont de populairste producten. Dit zijn de producten met het hoogste zoekvolume.
  • De 2e tabel toont de meest trending producten. Dit zijn producten met de grootste procentuele stijging in het zoekvolume binnen een geselecteerd tijdsbestek.

Een illustratie van het tabblad Shopping-trends met opmerkingen over populaire producten op Zoeken.

Opmerking: Voor zowel onderwerp- als producttrends toont de standaardinstelling relevante informatie op basis van de producten waarvan we weten dat u deze verkoopt.

Aanbevelingen

Op basis van de gegevens in uw Merchant Center-account en de gegevens die we hebben over onderwerp- en producttrends, kan Google u aanbevelen om een collectie producten op uw site te promoten via e-mail of andere marketingkanalen, zoals advertentiecampagnes. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op een toe- of afname van de consumentenvraag. Meer informatie over Shopping-campagnes

Prognose van vraag

Prognoses van de vraag geven u inzicht in hoe de relevante vraag van kopers naar categorieën die u verkoopt, in de komende 90 dagen naar verwachting verandert. Door gegevens over prognoses van de vraag te analyseren, kunt u beslissen welke producten u moet kopen, hoeveel voorraad u wilt kopen en welke prijzen u moet instellen of welke promoties u moet aanbieden om de voorraad te verplaatsen met een snelheid die voldoet aan uw bedrijfsdoelen.

Een illustratie van de functie Prognoses van vraag die een lijndiagram toont van de zoekinteresse in verschillende onderwerpen in de loop van de tijd.