I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Spåra webbplatsresultat som inte är produkter i Merchant Center

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Webbplatsresultat som inte är produkter syftar på trafik från Google till sidor på din webbplats som inte är produktinformationssidor. Sidorna kan vara startsidan på din webbplats, frakt- och returpolicyer, produktkategorisidor med mera.

Genom att spåra webbplatsresultat som inte är produkter kan du hitta sätt att förbättra sidorna och webbplatsens övergripande resultat.

På den här sidan

Visa webbplatsresultat som inte är produkter

1. Gå till Resultat i Merchant Center.
  2. Öppna fliken Webbplatsresultat som inte är produkter och visa resultaten i detalj.

Mätvärden för webbplatsresultat som inte är produkter

Med rapporter om webbplatsresultat som inte är produkter kan du ta del av viktiga mätvärden för hur webbplatsklick, exponeringar, klickfrekvens med mera utvecklas över tid.

Obs! Om du vill se webbplatsresultat som inte är produkter måste du verifiera och göra anspråk på din webbplats direkt. Om du har ett överordnat konto med flera underkonton måste varje underkonto verifieras separat och du kan göra anspråk på det. Läs mer om hur du verifierar och gör anspråk på butikens webbplats.

Klick

Totalt antal klick på dina bilder eller webbplatslänkar som leder till sidor på din webbplats som inte är produkter.

Exponeringar

Totalt antal gånger dina bilder eller webbplatslänkar visades på Google.

Klickfrekvens (CTR)

Totalt antal kunder som såg dina bilder och webbplatslänkar på Google och sedan klickade på dem och besökte sidor på din webbplats som inte är produkter, delat med antalet gånger de visades: klick ÷ exponeringar = klickfrekvens (CTR). Det här visar hur ofta klick på dina produkter ledde till besök i din onlinebutik. Om din annons till exempel fick fem klick och 100 exponeringar blir din CTR 5 %.

Tolka mätvärdena för webbplatsresultat som inte är produkter

Resultatdiagram

Resultatdiagrammet visar hur dina resultatvärden utvecklas över tid.

• Använd datumväljaren för att visa data för längre eller kortare tidsperioder.
  • Ange en kortare tidsperiod för att fokusera på resultat vid en viss tidpunkt, till exempel under en kampanj eller storhelg.
  • Med en längre tidsperiod kan du se cykliska trender bland dina potentiella kunder.
  • Klicka på Jämför i datumväljaren för att visa jämförelser för tidsseriediagrammet. Som standard visar mätvärdet en jämförelse med den tidigare perioden du har valt.