In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

De prestaties van uw websitepagina's zonder producten bijhouden in Merchant Center

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Prestaties van websitepagina's zonder producten verwijzen naar verkeer van Google naar pagina's op uw website die geen productdetails tonen. Dat kunnen de homepage, het verzend- en retourbeleid, de productcategorieën of andere pagina's van uw website zijn.

Als u de prestaties van uw websitepagina's zonder producten bijhoudt, krijgt u mogelijkheden om de websitepagina's zonder producten en de algemene prestaties van uw website te verbeteren.

Op deze pagina

De prestaties van uw websitepagina's zonder producten bekijken

1. Ga in Merchant Center naar Prestaties.
  2. Ga naar het tabblad Websiteresultaten voor niet-producten om de prestaties in detail te tonen.

Prestatiestatistieken voor websitepagina's zonder producten

In rapporten over de prestaties van websitepagina's zonder producten krijgt u belangrijke statistieken over bijvoorbeeld de trend van uw websiteklikken, vertoningen en klikfrequenties.

Opmerking: Als u de prestaties van websitepagina's zonder producten wilt bekijken, moet u uw website eerst laten verifiëren en claimen. Als u een bovenliggend account met meerdere subaccounts heeft, moet u elk subaccount afzonderlijk laten verifiëren en claimen. Meer informatie over hoe u de website van uw winkel laat verifiëren en claimt

Klikken

Het totale aantal klikken op uw afbeeldingen of websitelinks die naar de pagina's zonder producten van uw website leiden.

Vertoningen

Het totale aantal keren dat uw afbeeldingen of websitelinks is getoond op Google.

Klikfrequentie (CTR)

Het totale aantal keren dat klanten aan wie uw afbeeldingen en websitelinks op Google is getoond, erop klikten en de niet-productpagina's van uw website bezochten, gedeeld door het aantal keren dat ze worden getoond: klikken ÷ vertoningen = CTR. Dat geeft aan hoe vaak klikken op uw producten hebben geleid tot een bezoek aan uw online winkel. Als u bijvoorbeeld 5 klikken en 100 vertoningen heeft gehad, is uw CTR 5%.

Inzicht in de prestatiestatistieken voor websitepagina's zonder producten

Prestatiegrafiek

In het prestatiediagram ziet u de ontwikkeling van uw prestatiestatistieken over een periode.

• Gebruik de datumkiezer om de gegevens van een langere of kortere periode te bekijken.
  • Gebruik een kortere periode om u te richten op de prestaties op een specifiek tijdstip, bijvoorbeeld tijdens een aanbieding of de feestdagen.
  • Met een langere periode krijgt u inzicht in cyclische trends onder potentiële klanten.
  • Klik in de datumkiezer op Vergelijken om vergelijkingen voor het tijdreeksdiagram te tonen. De statistiek op de scorekaart toont standaard een vergelijking met de vorige geselecteerde periode.