I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Attributt for sertifikat [certification]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for sertifikat [certification] til å beskrive sertifikater, for eksempel energiklasser, som er knyttet til produkter.

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for produkter der det kreves at visse opplysninger vises i Shopping-annonsene eller de kostnadsfrie oppføringene, for eksempel på grunn av lokale forskrifter om energimerking.

Optional Valgfritt for alle andre produkter.

Hvis produktene dine målretter mot EU, EFTA eller Storbritannia, må du sjekke EUs forordninger for energieffektivitet eller gjeldende lokal lov og rett for å finne ut om du må bruke dette attributtet. Dette inkluderer produkter med omskalerte EU-energietiketter, for eksempel

• kjøleskap og frysere
  • oppvaskmaskiner
  • TV-er og andre eksterne skjermer
  • vaskemaskiner og kombinerte vaskemaskiner/tørketromler
  • kjøleapparater med direktesalgsfunksjon
  • lyskilder

Det kan hende du må vise EU-energiklassen i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer. Dette kan du gjøre ved å bruke attributtet for sertifikat [certification] i produktinformasjonen for de aktuelle produktene. Google slår opp produktet ditt i EU EPREL-databasen og viser den aktuelle energiklassen grafisk eller i tekstform i Shopping-annonsene og de kostnadsfrie oppføringene. Eksempel:

Et ikon som viser en vurdering av energiklasse.

Merk: Hvis du ikke finner EPREL-koden for produktet og du bare har informasjon om energieffektiviteten i form av selve vurderingen, kan du sende inn alle de tre attributtene for energiklasse [energy_efficiency_class] innen overgangen som avsluttes 1. september 2024.

Underattributter

Dette attributtet har disse underattributtene:

• Autoritet [certification_authority] (obligatorisk): myndigheten eller sertifiseringsorganet som er ansvarlig for å utstede sertifikatet. Foreløpig støtter vi bare verdiene «EC» og «European_Commission».
  • Navn [certification_name] (obligatorisk): navnet på sertifikatet. For øyeblikket støtter vi bare verdien «EPREL», som representerer sertifikater for energieffektivitet i registeret for energimerking i Europa (EPREL-databasen).
  • Kode [certification_code] (obligatorisk): koden for sertifikatet. Eksempel: Koden er 123456 for EPREL-sertifikatet med linken https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/dishwashers2019/123456.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det

Type

Unicode-tegn (anbefalt: bare ASCII)

Gjentatt felt

Nei

Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

Ta med verdiene for hvert underattributt, atskilt med kolon (:).

Eksempelverdi:

EC:EPREL:123456

Hvis du gir navn til underattributtene du sender inn, kan du oppgi dem i valgfri rekkefølge. Hvis du derimot oppgir verdier for underattributter uten å navngi dem, antar vi at underattributtene skal tolkes i denne rekkefølgen:

1. Autoritet [certification_authority]
  2. Navn [certification_name]
  3. Kode [certification_code]
Formater verdien ved å sende inn verdier for underattributtene autoritet [certification_authority], navn [certification_name] og kode [certification_code] atskilt med kolon (:). Ikke bruk anførselstegn.
XML-feeder

<g:certification>
  <g:certification_authority>EC</g:certification_authority>
  <g:certification_name>EPREL</g:certification_name>
  <g:certification_code>123456</g:certification_code>
</g:certification>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Oppgi en gyldig kode for et produkt i EU EPREL-databasen.