I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Skapa och hantera kampanjer med tredjepartspartner

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.
Klicka här om du letar efter information om hur du skapar och hanterar kampanjer med tredjepartspartner i Merchant Center Next.

Med hjälp av tredjepartsplattformar kan du enkelt ställa in och spåra dina kampanjer. I den här artikeln beskriver vi hur du kopplar kampanjer från tredjepartspartner som stöds, för närvarande Shopify, Woo och programmet FreshReach från FMTC, till ditt Merchant Center-konto.

Obs! Liknande integreringar kan utökas till andra tredjepartspartner i framtiden.

Fördelar

• Enkel integrering: Dina befintliga och nya rabatter (kampanjer) från tredjepartspartner som stöds integreras sömlöst med ditt Merchant Center-konto så att kampanjerna visas för dina produkter.
  • Förbättrat resultat: Produkter med kampanjannoteringar har ofta en ökning i antal klick och konverteringar.

Hantera kampanjer med Shopify

Innan du kopplar Shopify-kampanjerna till Merchant Center-kontot måste du se till att du har laddat ned Google & YouTube-appen från Shopify. Det gör det möjligt att automatiskt synkronisera kampanjer med ditt Merchant Center-konto.

Kampanjtyper som stöds

Följande kampanjtyper kan kopplas till Merchant Center:

• Rabattkoder: Fast värde eller procentuell rabattkod på produkter och varianter.
  • Automatiska rabatter: Rabatter som tillämpas automatiskt i kassan och i kundvagnen. Du kan skapa automatiska rabatter med en viss procentandel eller ett fast belopp.
Obs! Kampanjer i USA, Kanada, Förenade kungariket, Australien, Indien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Nederländerna och Japan kan kopplas till ditt Merchant Center-konto. För närvarande är automatiska rabatter som skapas i Shopify endast kvalificerade för integrering i Merchant Center i USA.

Kampanjtyper som inte stöds

För närvarande går det inte att koppla följande typer av kampanjer och villkor till ditt Merchant Center-konto:

• Kampanjer med fri frakt
  • Köp X och få Y-kampanjer
  • Alla typer av rabatter på samlingar i butiken
  • Lokala rabatter i butik
    • Endast onlinerabatter kopplas till Merchant Center
  • Rabatter som är inriktade på specifika användare
  • Kampanjer utan slutdatum
  • Kampanjer med ett startdatum som är äldre än sex månader

Dessutom stöds inte kampanjer om ditt konto inte har några aktiva erbjudanden i USA, oavsett kampanjens målland.

Skapa och hantera kampanjer för att visas på Google

Kampanjer i Merchant Center kallas rabatter i Shopify.

Det går att skapa rabattkoder och automatiska rabatter direkt i Shopify-administratören och sedan synkronisera dem med din Google & YouTube-kanal på Shopify för att marknadsföra rabatter på produkter du använder i appen.

1. Klicka på Discounts i den vänstra navigeringsmenyn på Shopifys administratörssida.
  2. Klicka på namnet på rabatten som du vill publicera i Google & YouTube-kanalen.
  3. Klicka på Manage i avsnittet Sales channels.
  4. Välj Google & YouTube-kanalen där du vill visa och marknadsföra rabatten.
  5. Klicka på Done.

Läs mer om att synkronisera rabatter med försäljningskanaler och hantera tillgängliga rabatter.

Det går att hantera kampanjerna i Merchant Center-kontot. Läs om att redigera kampanjer eller att ändra kampanjstatus.

Välja bort att vissa Shopify-kampanjer visas på Google

Om du inte vill att vissa kampanjer visas på Google går det att välja bort det direkt genom Shopify-kontot för att sluta visa dessa kampanjer på Google & YouTube-kanalen. Alternativt kan du avsluta dessa kampanjer i ditt Merchant Center-konto. Om du tar bort en viss kampanj från ditt Merchant Center-konto visas den fortfarande i din Shopify-butik. När du har avslutat en kampanj i Merchant Center kan du inte starta om den igen.

Obs! När du har avslutat en kampanj kan det ta några timmar innan den tas bort.

Så här avslutar du kampanjer i Merchant Center:

1. Gå in på ditt Merchant Center-konto och klicka på Marknadsföring i navigeringsmenyn. Du kan också hitta länken till ditt Merchant Center-konto i Google- och YouTube-appens inställningar i ditt Shopify-konto.
    • Obs! Du bör logga in på Merchant Center med samma Google-konto som är kopplat till ditt Shopify-konto.
  2. Klicka på Kampanjer.
  3. Markera rutan bredvid den kampanj du vill avsluta.
  4. Klicka på Avsluta kampanjer.
  5. (Valfritt) Du kan också avsluta specifika kampanjer från respektive beskrivningssida. När du har klickat på den specifika kampanjen scrollar du till slutet på sidan och väljer Avsluta kampanj.

Välja bort alla Shopify-kampanjer

Du kan välja bort kampanjprogrammet i Merchant Center.

1. Gå in på ditt Merchant Center-konto och klicka på Tillväxt i navigeringsmenyn. Du kan också hitta länken till ditt Merchant Center-konto i Google- och YouTube-appens inställningar i ditt Shopify-konto.
    • Obs! Du bör logga in på Merchant Center med samma Google-konto som är kopplat till ditt Shopify-konto.
  2. Klicka på Hantera program.
  3. Öppna kortet Kampanjer.
  4. Klicka på Inaktivera.

Läs mer om hur du hanterar ditt Merchant Center-konto med en Shopify-integration.

Hantera kampanjer med Woo

Om du vill visa dina kuponger och kampanjer på Google måste du först se till att du har den senaste versionen av Google Listings and Ads Woo-tillägget nedladdad och länkad till ditt Merchant Center-konto. För närvarande stöds version 1.6.0 och senare av tillägget.

Dina Woo-kampanjer synkroniseras inte med Google automatiskt när du har hämtat och länkat tillägget. Om du vill att dina kampanjer ska synkroniseras med Google följer du stegen nedan i WordPress instrumentpanel:

1. Klicka på fliken Marknadsföring på navigeringsmenyn till vänster.
  2. Klicka sedan på Kuponger i rullgardinsmenyn.
  3. Om du redigerar en befintlig kupong markerar du den kupong som du vill redigera.
  4. Om du skapar en ny kupong klickar du på Lägg till en kupong.
  5. Navigera till avsnittet Kanalsynlighet och välj alternativet Visa kupong på Google i rullgardinsmenyn.

Redigera en kampanj

Om du redigerar en kampanj i ditt WordPress-konto synkroniseras ändringarna automatiskt med ditt Merchant Center-konto.

Kampanjtyper som stöds

Följande kampanjtyper kan kopplas till Merchant Center:

• Fast produktrabatt: En fast totalrabatt för enbart utvalda produkter. Kunderna får ett fast rabattbelopp per artikel.
  • Rabatt i procent: En procentrabatt för endast utvalda produkter.
  • Fri frakt med kod: Tar bort fraktkostnaden när kupongen används.
  • Endast nya kampanjer som skapats eller befintliga aktiva kampanjer uppdateras så att deras synlighet för kanalen är inställd på Visa på Google.
Obs! Endast Shopping-annonser och kostnadsfria annonser som är inriktade på USA är kvalificerade för att kopplas till ditt Merchant Center-konto.

Kampanjtyper som inte stöds

För närvarande går det inte att koppla följande typer av kampanjer och villkor till ditt Merchant Center-konto:

• Befintliga kampanjer som har upphört att gälla
  • Kampanjer som har e-postbegränsningar
  • Kampanjer som är inställda på att utesluta försäljningsobjekt
  • Fri frakt utan kod

Om du stöter på problem, som till exempel ett kodfel, kan du begära en ny granskning genom att klicka på uppdateringsknappen i WordPress-kontot. Du hittar alternativet i avsnittet Kuponger på fliken Marknadsföring.

Mer information om integreringen finns i hjälpcentret för Woo.

Hantera kampanjer med FreshReachTM

Om du deltar i FreshReachTM som drivs av FMTC synkroniseras vissa av dina kampanjer automatiskt med ditt Merchant Center-konto och visas i dina produkter på Google. När kampanjerna har synkroniserats med Merchant Center kan du göra ändringar eller uppdateringar i kampanjerna via partnernätverket eller plattformen.

Google använder inte partnerlänkar i den här upplevelsen och spårar inte konverteringar via partnernätverket eller tar betalt för visning av dessa kampanjer.

Kampanjtyper som stöds

Följande kampanjtyper väljs med Merchant Center:

• Fast produktrabatt med erbjudandekod: Ett fast rabattbelopp för hela butiken. Kunderna får ett fast rabattbelopp som gäller för hela butiken, per beställning.
  • Procentrabatt med erbjudandekod: En butiksomfattande rabatt i procent per beställning.
Obs! För närvarande kan endast kampanjer i USA kopplas till ditt Merchant Center-konto.

Kampanjtyper som inte stöds

För närvarande kan följande typer av kampanjer och villkor inte kopplas till ditt Merchant Center-konto:

• Kategorispecifika erbjudanden
  • Kampanjer med fri frakt
  • Köp X och få Y-kampanjer
  • Lokala rabatter i butik
  • Kampanjer som är inriktade på specifika användare
  • Kampanjer för kunder utanför USA

Välja bort kampanjer från att visas i kostnadsfria produktannonser och Shopping-annonser

Om du inte vill att FreshReachTM-kampanjerna ska visas i kostnadsfria produktannonser och Shopping-annonser kan du avsluta dessa kampanjer i ditt Merchant Center-konto.

Avsluta en kampanj på följande sätt:

1. Klicka på fliken Marknadsföring i ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Kampanjer.
  3. Markera rutan bredvid den kampanj du vill avsluta.
  4. Klicka på Avsluta kampanjer högst upp i översikten.

Du kan avsluta kampanjer på sidan Redigera kampanj när du har klickat på den. Om du vill avsluta en kampanj från den här sidan scrollar du till slutet av sidan och väljer Avsluta kampanj. Obs! När du har avslutat en kampanj kan det ta några timmar innan den tas bort. Det går inte att starta om avslutade kampanjer.

Mer information om kampanjrapportering, policyer och vanliga frågor finns på hjälpcentersidan för kampanjer.