I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Åtgärd: sökroboten Google StoreBot kan inte komma åt ditt lokala skyltfönster hos säljaren

Den här artikeln förklarar hur du åtgärdar varningen eller avstängningen som inträffar när sökroboten Google StoreBot inte kommer åt det lokala skyltfönstret hos säljaren.

Google StoreBot kan kontrollera pris, tillgänglighet och alternativ för upphämtning för dina annonser för lokala butikslager. Om det finns någon inkonsekvens mellan det som anges i Merchant Center och målsidan kan kunderna få en dålig upplevelse.

Innan du börjar

Kontrollera att du inte blockerar sökroboten Google StoreBot från att få åtkomst till ditt lokala skyltfönster hos säljaren och kassaflödet för köp.

Anvisningar

Steg 1 av 3

Kontrollera om målsidorna är tillgängliga. Här är några vanliga sätt som Google StoreBot kan blockeras av säljare:

• Via användaragent: Säljare kan ha ramverk för botidentifiering i sitt system med en blockeringslista för användaragenter för sökrobotar. Ibland kan ett en allmänt botidentifieringsprogram blockera Google StoreBot. Kontrollera att produkternas målsidor är tillgängliga för Google StoreBot genom att byta användaragent.
  • Genom att blockera IP-adresser: Ett fåtal säljare har godkännandelistor med enbart IP-adresser från Googles sökrobot. Google StoreBot kan ha andra IP-adresser än Googles sökrobot. Vi rekommenderar inte en statisk godkännandelista med IP-adresser. Vi rekommenderar en omvänd DNS-uppslagning för att verifiera att IP-adressen tillhör Google. Läs mer om hur du implementerar omvänd DNS-uppslagning i den här artikeln.
  • Via signaturinsamling: Ett fåtal säljare använder ett ramverk för botidentifiering för att identifiera HTTP-begäranden som initieras av botar. Ramverket skapar en signatur från HTTP-begäran med hjälp av en användaragent, IP-adress, vissa webbläsares-JS-miljövariabler och så vidare, och matchar sedan signaturen med en databas för genomsökningar. I ramverket tas hänsyn till hur snabbt en viss IP-adress genomsöker en webbplats. Det beror på att ramverket används på många webbplatser och upptäcker att IP-adressen surfar på webben i en takt som inte är mänsklig.

Steg 2 av 3

Ge sökroboten Google StoreBot åtkomst till din webbplats

Vi rekommenderar att du kontaktar systemadministratören för att förstå vilken metod som används för att blockera Google StoreBot och ge Google StoreBot åtkomst till din webbplats.

Steg 3 av 3

Granskning av målsidor

Google försöker ständigt genomsöka dina målsidor. När vi kan genomsöka dina målsidor bör felen du får försvinna inom ett par dagar. Under denna tid kontrollerar vi att vi kan genomsöka målsidorna, och därefter kommer produkterna att börja dyka upp i annonserna för lokala butikslager igen.

Relaterad länk