I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik løser du problemer med at Google StoreBot-søkeroboten ikke har tilgang til den selgervertsbaserte lokale butikkfronten

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan fjerne advarselen eller suspensjonen som følger når Google StoreBot-søkeroboten ikke får tilgang til den selgervertsbaserte lokale butikkfronten din.

Google StoreBot kan sjekke priser, tilgjengelighet og hentealternativer for annonser for varer i butikk. Hvis informasjonen i Merchant Center og på landingssiden ikke stemmer overens, kan kundene få en dårlig opplevelse.

Før du begynner

Sørg for at du ikke blokkerer Google StoreBot-søkeroboten fra å få tilgang til den selgervertsbaserte lokale butikkfronten og betalingsflyten ved kjøp.

Veiledning

Trinn 1 av 3

Sjekk om landingssidene er tilgjengelige. Her er noen vanlige metoder selgere bruker for å blokkere Google StoreBot:

• Via brukeragent: Selgere kan ha programvare for robotgjenkjenning i systemet. Denne typen programvare opprettholder en blokkeringsliste for brukeragenter som brukes til gjennomsøking. Innebygd programvare som skal oppdage roboter, kan iblant blokkere Google StoreBot. Sørg for at produktlandingssidene dine er tilgjengelige for Google StoreBot ved å bytte brukeragent.
  • Ved å blokkere IP-adresser: Noen få selgere godkjenner bare IP-adressene til Googles søkerobot. Google StoreBot kan ha andre IP-adresser enn Googles søkerobot. Vi anbefaler ikke statiske godkjenningslister for IP-adresser. I stedet anbefaler vi et omvendt DNS-oppslag for å bekrefte at IP-adressen tilhører Google. Du kan finne ut mer om implementering av omvendte DNS-oppslag i denne artikkelen.
  • Via fingeravtrykk: Enkelte selgere bruker et rammeverk for oppdaging av roboter for å identifisere HTTP-forespørsler som er satt i gang av roboter. Rammeverket oppretter et fingeravtrykk basert på HTTP-forespørselen med brukeragent, IP-adresse, enkelte JS-miljøvariabler i nettleseren og så videre. Dette fingeravtrykket matches i en database med gjennomsøkinger. Rammeverket vurderer hvor ofte en bestemt IP-adresse gjennomsøker nettstedet. Dette er mulig fordi rammeverket er implementert på mange nettsteder og kan registrere at IP-adressen blar gjennom nettet i en hastighet som ikke er mulig for mennesker.

Trinn 2 av 3

Gi Google StoreBot-søkeroboten tilgang til nettstedet ditt.

Vi anbefaler at du kontakter systemadministratoren din for å finne ut hvilken metode som brukes for å blokkere Google StoreBot, og for å gi Google StoreBot tilgang til nettstedet ditt.

Trinn 3 av 3

Gjennomgang av landingssider

Google prøver kontinuerlig å gjennomsøke landingssidene dine. Når vi får gjennomsøkt landingssidene, skal eventuelle feil du ser, forsvinne i løpet av et par dager. Dette gir oss tid til å sjekke at vi får gjennomsøkt landingssidene vi har fått oppgitt. Deretter begynner produktene å vises i annonser for varer i butikk igjen.

Link til relatert innhold