In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: De Google StoreBot-crawler heeft geen toegang tot uw door de verkoper gehoste winkelpagina

In dit artikel wordt uitgelegd wat u kunt doen aan de waarschuwing of opschorting die u krijgt als de Google StoreBot-crawler geen toegang heeft tot uw door de verkoper gehoste winkelpagina.

De Google StoreBot kan de prijs, beschikbaarheid en ophaalopties voor uw advertenties met lokale voorraad controleren. Als de gegevens in Merchant Center niet overeenkomen met de gegevens op uw landingspagina, kunnen klanten dat als negatief ervaren.

Voordat u begint

Zorg dat de toegang van de Google StoreBot-crawler tot uw door de verkoper gehoste lokale winkelpagina en het betalingsproces voor aankopen niet wordt geblokkeerd.

Instructies

Stap 1 van 3

Controleer of de landingspagina's toegankelijk zijn. Dit zijn enkele veelvoorkomende manieren waarop verkopers de Google StoreBot blokkeren:

• Via user-agent: Verkopers kunnen frameworksoftware voor botdetectie in hun systeem hebben die een blokkeringslijst voor user-agents van de crawler bijhoudt. Soms wordt de Google StoreBot geblokkeerd als er kant-en-klare software voor botdetectie wordt gebruikt. Wijzig de user-agent om uw productlandingspagina's toegankelijk te maken voor de Google StoreBot.
  • Door IP-adressen te blokkeren: Sommige verkopers nemen op hun toelatingslijst alleen de IP-adressen van de Google-zoekcrawler op. De Google StoreBot kan andere IP-adressen hebben dan de zoekcrawler van Google. Statische toelatingslijsten met IP-adressen raden we af. We adviseren u een omgekeerde DNS-lookup uit te voeren om te checken of het IP-adres van Google is. Lees dit artikel voor meer informatie over omgekeerde DNS-lookups.
  • Via fingerprinting: Sommige verkopers gebruiken een framework voor botdetectie om HTTP-verzoeken te identificeren die worden gestart door bots. Het framework maakt een vingerafdruk van het HTTP-verzoek op basis van user-agent, IP-adres, bepaalde JavaScript-omgevingsvariabelen van de browser enzovoort, en koppelt de vingerafdruk vervolgens aan een database met crawls. Het framework houdt rekening met de snelheid waarmee een bepaald IP-adres een website crawlt. Dit is mogelijk omdat het framework op veel websites is geïmplementeerd en kan detecteren dat het IP-adres op internet surft met een snelheid die niet menselijk is.

Stap 2 van 3

De Google StoreBot-crawler toegang geven tot uw website

We raden u aan contact te maken met uw systeembeheerder om te vragen welke methode wordt gebruikt om de Google StoreBot te blokkeren en om de Google StoreBot toegang te geven tot uw website.

Stap 3 van 3

De landingspagina's beoordelen

Google probeert uw landingspagina's voortdurend te crawlen. Als we uw landingspagina's kunnen crawlen, verdwijnen de foutmeldingen binnen enkele dagen. Deze tijd gebruiken we om te verifiëren of we de opgegeven landingspagina's kunnen crawlen. Als dat het geval is, worden de producten weer in uw advertenties met lokale voorraad weergegeven.

Gerelateerde link