Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Korjausohje: Google StoreBot ‐indeksointirobotilla ei ole pääsyä kauppiaan ylläpitämälle paikalliselle tuotesivulle

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit korjata varoituksen tai jäädytyksen, joka johtuu siitä, että Google StoreBot ‐indeksointirobotti ei pääse kauppiaan ylläpitämälle paikalliselle tuotesivulle.

Google StoreBot voi tarkistaa paikallisten tuotemainostesi hinnan, saatavuuden ja noutovaihtoehdot. Jos Kauppiaskeskuksen ja laskeutumissivun tiedot eivät vastaa toisiaan, asiakaskokemus voi kärsiä.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että Google StoreBot ‐indeksointirobotin pääsyä kauppiaan ylläpitämälle paikalliselle tuotesivulle ja kassasivuille ei ole estetty.

Ohjeet

Vaihe 1/3

Tarkista, ovatko laskeutumissivut käytettävissä. Kauppiaat saattavat estää Google StoreBotin esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

• Käyttäjäagentin kautta: Kauppiaalla voi olla järjestelmässään bottien havaitsemiseen tarkoitettu kehysohjelmisto, joka ylläpitää estolistaa indeksointirobottien käyttäjäagenteista. Joskus myös käyttövalmiit bottien tunnistusohjelmistot voivat estää Google StoreBotin. Vaihda käyttäjäagenttia ja testaa, pääseekö Google StoreBot tuotteiden laskeutumissivuille.
  • Estämällä IP-osoitteen: Osa kauppiaista sallii vain Google-haun indeksointirobotin IP-osoitteet. Google StoreBotilla voi kuitenkin olla eri IP-osoitteita kuin Google-haun indeksointirobotilla. Emme suosittele IP-osoitteiden staattista sallimista. Suosittelemme varmistamaan käänteisellä DNS-haulla, että IP-osoite kuuluu Googlelle. Lue lisää käänteisen DNS-haun käyttämisestä tästä artikkelista.
  • Keräämällä tunnistetietoja: Osa kauppiaista käyttää bottien havaitsemiseen tarkoitettua kehysohjelmistoa bottien tekemien HTTP-pyyntöjen tunnistamiseen. Kehys luo HTTP-pyynnöstä tunnisteen käyttämällä esimerkiksi käyttäjäagenttia, IP-osoitetta tai selaimen JS-ympäristömuuttujia. Sen jälkeen tunnistetta verrataan indeksointien tietokantaan. Kehys huomioi nopeuden, jolla tietty IP-osoite indeksoi verkkosivustoa. Koska kehys on otettu käyttöön useilla verkkosivustoilla, se pystyy havaitsemaan, että IP-osoite selaa verkkoa nopeammin kuin mihin ihminen kykenisi.

Vaihe 2/3

Anna Google StoreBot ‐indeksointirobotille pääsy verkkosivustollesi

Suosittelemme kysymään järjestelmänvalvojaltasi, millä metodilla Google StoreBot on estetty. Pyydä antamaan Google StoreBotille pääsy verkkosivustollesi.

Vaihe 3/3

Laskeutumissivujen tarkastus

Google yrittää jatkuvasti indeksoida laskeutumissivujasi. Kun laskeutumissivujen indeksointi onnistuu, saamiesi virheiden pitäisi poistua parissa päivässä. Tässä ajassa pystymme tarkistamaan, että voimme indeksoida laskeutumissivut, minkä jälkeen tuotteet alkavat näkyä jälleen paikallisissa tuotemainoksissa.

Aiheeseen liittyvä linkki