In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over het Winkelkwaliteit-programma

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify.

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Het Winkelkwaliteit-programma beloont bedrijven die een uitstekende klantervaring bieden.

Dit programma is in verschillende landen beschikbaar met uiteenlopende functies. Zodra er meer landen/functies beschikbaar komen, wordt deze tabel geüpdatet.

Land Kwaliteitssignalen
(specifieke signalen die beschikbaar zijn, kunnen per land verschillen)
Algemene kwaliteitsscore Badge Winkel van topkwaliteit
Verenigde Staten Ja Ja Ja
CA, AU, NZ Ja Nee Ja
IN, JP Ja Nee Nee, beschikbaar in 2024
Rest van de wereld Nee Nee Nee

Als de klantervaring aan bepaalde criteria voldoet, kunt u het volgende krijgen:

• De badge Winkel van topkwaliteit, die in uw vermeldingen wordt weergegeven en het vertrouwen van gebruikers vergroot.
  • Prominente plaatsingen op het tabblad Shopping.

Voor dit programma monitoren we het aankooptraject op diverse punten. We controleren onder andere de verzendsnelheid, verzendkosten, retourkosten en retourperiode. U krijgt voor elke statistiek de beoordeling Uitstekend, Vergelijkbaar of Mogelijkheid.

Uw prestaties bekijken

U kunt uw prestaties bekijken door u aan te melden voor regelmatige prestatierapporten via e-mail of door in te loggen bij Merchant Center.

Meld u aan voor prestatierapporten via e-mail

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  3. Klik in de kolom Instellingen op Voorkeuren.
  4. Zorg dat in het gedeelte E-mailmeldingen de opties Tips en best practices en Rapporten zijn aangevinkt.
  5. Klik op Opslaan.

Log in bij Merchant Center

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het tabblad Groei.
  3. Klik op het tabblad Winkelkwaliteit.
Eventuele andere wijzigingen in de instellingen of productgegevens in uw Merchant Center-account kunnen worden overschreven door wijzigingen die u doorvoert in uw Shopify-account. Alle andere instellingen moet u rechtstreeks in uw Shopify-account bewerken en bijhouden.