I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Krav på annonsformat för Demand Gen-produktannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Obs! Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Alla Demand Gen-produktannonser måste följa våra annonseringspolicyer och policyerna för Shopping-annonser. I den här artikeln beskriver vi de ytterligare krav som dina produkter måste uppfylla för att visas i Demand Gen-produktannonser.

I Demand Gen- och Shopping-kampanjer kombineras funktioner för målgruppsinriktning med visuellt engagerande format så att du kan anpassa dina annonser bättre i Googles flöden och inspirera kunder att agera. I den här artikeln beskriver vi kraven som dina tillgångar för Demand Gen-produktannonser (rubrik, beskrivning eller bild) måste uppfylla för att dina Demand Gen- och Shopping-kampanjer ska visas.

Människor besöker flödena YouTubes startsida och Att titta på härnäst, Upptäck och flikarna Kampanjer och Socialt i Gmail för att upptäcka nytt innehåll som motsvarar deras intressen. För att vi ska kunna ge en annonsupplevelse av hög kvalitet i Googles anpassade flöden måste Demand Gen-produktannonserna följa alla Google Ads-policyer och policyerna för anpassning.

Vi kontrollerar dessutom att alla Demand Gen-produktannonstillgångar uppfyller nedanstående krav för Demand Gen-produktannonser. Dessa krav har företräde vid en eventuell konflikt med Google Ads-policyerna och policyerna för anpassning. Kraven på Demand Gen-produktannonser kan vara strängare än annonskraven för andra plattformar och tjänster. Det innebär att underkända tillgångar för Demand Gen-produktannonser kan fortsätta visas i Googles andra tjänster.

Automatisk granskning enligt innehållspolicyer

För att erbjuda en god kundupplevelse kan vi genomföra automatiska granskningar av ditt kampanjinnehåll. Denna preliminära granskning kan resultera i att dina tillgångar omfattas av begränsningar eller avstängning. Vid behov kan Google analysera tillgångarna ytterligare för att fatta ett slutligt beslut.

Kvalitetskontroller

Tillgångar som inte uppfyller kvalitetskraven för Demand Gen-produktannonser.

Exempel:

• otydlighet, felstavningar och felaktig användning av stora bokstäver och symboler
  • oskarpa, förvrängda eller dåligt beskurna bilder

Demand Gen-produktannonser måste uppfylla standarderna för annonstext i Google Ads.

Annonskrav för Demand Gen-produktannonser

Så här bedömer du eventuella underkännanden på tillgångsnivå i ditt konto:

1. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn till vänster i Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på Alla produkter.
  3. Leta reda på produkten på sidan och kontrollera avsnittet Status i tabellen för att se produktens aktuella godkännandestatus.

Förbjudna kategorier

Reglerade varor
Tillgångar som skildrar eller refererar till reglerade varor och ämnen, inbegripet men inte begränsat till droger, tobak och alkohol.

Vapen eller kriminalitet
Tillgångar som skildrar eller refererar till bilder på vapen eller kriminalitet, inbegripet men inte begränsat till handeldvapen, skjutvapen, ammunition, sprängämnen, fyrverkeriförsäljning, knivar, fängelse, kriminella och häktningar.

Allowed Tillåtet med begränsningar:
  • Tillgångar som skildrar eller refererar till ovanstående förbjudna kategorier i en scen från ett fiktivt underhållningsverk (tv-spel, tv-program, film eller liknande).
  • Tillgångar som skildrar eller refererar till ovanstående förbjudna kategorier men inte i ett våldsamt eller kriminellt sammanhang, inklusive (men inte begränsat till) köks- och verktygsknivar, historiska artefakter, halloweendräkter.
Lotterier med kontantpriser
Tillgångar som skildrar lotterier med kontantvinster eller kontantutlottningar, inbegripet men inte begränsat till
  • kontantbelöningar utan legitim kundåtgärd
  • enkäter och frågeformulär mot betalning
  • lotterier med kontantpriser och kontantutlottningar
Olämpligt innehåll
Tillgångar som skildrar eller refererar till vågat eller barnförbjudet innehåll, inbegripet men inte begränsat till
  • sexuellt innehåll
  • onödigt fokus på kroppsdelar
  • sexprodukter och sexuell underhållning.
Tillgångar som skildrar invasiva medicinska ingrepp.

Tillgångar som skildrar innehåll som kan orsaka obehag, inbegripet men inte begränsat till kroppsvätskor och kroppsavfall.

Negativa händelser
Tillgångar som skildrar negativa livshändelser, inbegripet men inte begränsat till
  • skilsmässor
  • separation
  • utmätning av hem
  • ekonomiska svårigheter
  • olyckor och personskador (inte uttömmande exempel är sportskador, yrkesskador, arbetsskador samt medicinska och allmänna olyckor och skador)
  • skador på föremål eller egendomar (inte uttömmande exempel är vandalism eller förstörd personlig egendom).
Tillgångar som skildrar eller refererar till naturkatastrofer eller katastrofer orsakade av människor.

Tillgångar som skildrar eller refererar till missbruksrehabilitering, inklusive rehabiliteringscenter och produkter som underlättar rehabilitering.

Tillgångar som skildrar död eller dödsrelaterat innehåll, inbegripet men inte begränsat till
  • döda människor eller djur
  • begravningsbyråer, begravningsplatser, kyrkogårdar, mausoleer.
Tillgångar som skildrar trauma eller smärta, inbegripet men inte begränsat till personer som sörjer eller gråter.

Tillgångar med innehåll som presenteras på ett sätt som sannolikt väcker negativ reaktion.

Tillgångar som skildrar diskriminering eller uppmuntran till diskriminering av personer utifrån deras personliga egenskaper.

Tillgångar som uppmuntrar till åtgärder som bryter mot andra plattformars användarvillkor.

Allowed Tillåtet med begränsningar:
  • Tillgångar som refererar till tjänster, inbegripet men inte begränsat till tjänster kopplade till begravningsbyråer, begravningsplatser, kyrkogårdar, mausoleer, företag som arrangerar minnesceremonier, tjänster relaterade till familje- och skilsmässorådgivning (advokater/juristfirmor, terapeuter), företag som erbjuder försäkring eller ekonomiskt stöd för ceremonier förutsatt att innehållet är neutralt eller positivt formulerat.
  • Tillgångar som skildrar eller refererar till de negativa händelserna ovan i en scen från ett fiktivt underhållningsverk (tv-spel, tv-program, film eller liknande).
Dejtingrelaterade begränsningar: användarnas personliga attribut
Tillgångar som skildrar eller refererar till dejtingtjänster eller partnerförmedlare genom att hävda eller antyda användarens personliga egenskaper, inklusive (men inte begränsat till) etnisk tillhörighet, nationalitet, religion, ålder eller sexuell läggning.

Underförstådd interaktivitet
Tillgångar som innehåller visuella element som föreställer funktioner som inte finns (till exempel en uppspelningsknapp som inte går att klicka på).

Tillgångar som får användaren att klicka på annonsen genom att använda sensationellt språk eller vilseledande påståenden, eller genom att medvetet undanhålla nödvändig information.

Tillgångar som illustrerar att någon försöker kontakta eller har matchat med användaren vid marknadsföring av en dejtingwebbplats.

Selfie-bilder
Tillgångar som innehåller selfies för dejtingrelaterat innehåll.

Otydliga bilder
Oskarpa: bilder som är oskarpa eller otydliga

Förvrängda: bilder som är ovanligt skeva eller formade, omformade, upp och ned, oacceptabelt oskarpa, färginverterade, överdrivet filtrerade, förvrängda eller innehåller vattenstämplar

Dåligt beskurna: bilder som är beskurna eller innehåller till och med minimalt beskuren textöverlagring

Stötande språk
Tillgångar som innehåller obscent eller stötande språk, inklusive (men inte begränsat till) svordomar och sexuella anspelningar.

Förvirrande text
Tillgångar som innehåller platshållartext, oacceptabel formatering som nonsensartad användning av skiljetecken eller stora och små bokstäver, ofullständiga meningar eller som inte följer allmänt vedertagen stavning eller grammatik och därför försvårar förståelse.

Tillgångar som är längre än tio ord före en avgränsare, till exempel (men inte begränsat till), punkt, kolon, parentes, ”eller”, ”i”, ”och”, ”för” eller ”av”.
  • Exempel: ”Blå jeans raka ben 90-tal sidofickor slitna denim hög midja damer storlek S”
Tillgångar som innehåller överdrivet mycket information, till exempel produktkoder, SKU eller artikelnummer som inte ingår i produktnamnet.
En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.