I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Formatkrav for Demand Gen-produktannonser

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Merk: Google tilbyr oversatte versjoner av brukerstøtten. Disse skal ikke endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Alle Demand Gen-produktannonser må overholde retningslinjene for annonsering og retningslinjene for Shopping-annonser. I denne artikkelen finner du informasjon om tilleggskravene produktene må oppfylle for å kunne vises i Demand Gen-produktannonser.

I Demand Gen- og Shopping-kampanjer kombineres målrettingsfunksjoner med visuelt engasjerende formater. Slik kan du vise enda mer personlig tilpassede annonser i Google-feedene, slik at kundene blir inspirert til å gjennomføre handlinger. I denne artikkelen forklarer vi kravene Demand Gen-annonseelementene (overskrift, beskrivelse eller bilde) må oppfylle for at Demand Gen- og Shopping-kampanjene dine skal kunne vises.

Kunder sjekker Startside- og Se neste-feeden på YouTube, Reklame- og Sosialt-fanene i Gmail samt Discover for å bla gjennom og utforske nytt innhold de er interessert i. For å sikre at forbrukerne får annonseopplevelser av høy kvalitet i Googles feeder med personlig tilpasset innhold, må Demand Gen-produktannonsene være i tråd med alle retningslinjene for Google Ads og personlig tilpasning.

I tillegg går vi gjennom alle Demand Gen-annonseelementene dine for å sjekke at de oppfyller kravene som er nevnt nedenfor. Disse kravene har forrang hvis det skulle oppstå konflikt med retningslinjene for Google Ads og personlig tilpasning. Kravene til Demand Gen-produktannonser kan være strengere enn kravene til annonser på andre plattformer. Det betyr at avviste Demand Gen-annonseelementer kanskje kan vises i andre tjenester som drives av Google.

Automatiske avgjørelser basert på retningslinjene for innhold

For å sikre gode brukeropplevelser kan vi gjennomføre automatiske evalueringer av kampanjeinnholdet ditt. Denne innledende evalueringen kan føre til at elementer begrenses eller suspenderes. Hvis det er nødvendig, kan Google kjøre flere analyser av elementene før en endelig avgjørelse blir tatt.

Kvalitetskontroller

elementer som ikke oppfyller kvalitetskravene for Demand Gen-produktannonser

Eksempler:

• manglende tydelighet, stavefeil og uriktig bruk av symboler og store bokstaver
  • bilder som er uskarpe, forvridde eller dårlig beskåret

Demand Gen-produktannonser må overholde de redaksjonelle standardene for Google Ads.

Krav til Demand Gen-produktannonser

Slik vurderer du avvisninger på elementnivå i kontoen din:

1. Klikk på Produkter i navigasjonsmenyen til venstre i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Alle produkter.
  3. Finn produktet ditt på siden, og sjekk «Status»-delen i tabellen for å se produktets gjeldende godkjenningsstatus.

Kategorier som ikke er tillatt

Regulerte varer
elementer med skildringer av eller henvisninger til regulerte varer eller stoffer, deriblant rusmidler, tobakk og alkohol

Våpen eller kriminelle handlinger
elementer med skildringer av eller henvisninger til våpen eller kriminelle handlinger, deriblant skytevåpen, ammunisjon, sprengstoff, salg av fyrverkeri, kniver, fengsel, kriminelle personer eller arrestasjoner

Allowed Tillatt med begrensninger:
  • elementer med skildringer av eller henvisninger til de ovennevnte kategoriene som ikke er tillatt, i scener fra fiktiv underholdning (f.eks. videospill, TV-programmer eller filmer)
  • elementer med skildringer av eller henvisninger til de ovennevnte kategoriene som ikke er tillatt, men som ikke står i en kontekst knyttet til vold eller kriminalitet – f.eks. kjøkkenkniver, historiske artefakter eller halloween-kostymer
Innhold relatert til veddemål og kontantgaver
elementer med skildringer av veddemål og kontantgaver, inkludert (men ikke begrenset til)
  • kontantbelønninger uten legitime kundehandlinger
  • undersøkelser og spørreundersøkelser mot betaling
  • veddemål og kontantgaver
Upassende innhold
elementer med skildringer av eller henvisninger til seksuelt innhold, inkludert (men ikke begrenset til)
  • seksuelt betont innhold
  • unødvendig fokus på kroppsdeler
  • sexartikler og seksuell underholdning
elementer med skildring av invasive medisinske inngrep

elementer med skildringer av innhold som kan føre til ubehag, inkludert, men ikke begrenset til, kroppsvæsker og ekskrementer

Negative hendelser
elementer med skildringer av negative livsbegivenheter, inkludert (men ikke begrenset til)
  • skilsmisse
  • forholdsbrudd eller familieoppløsning
  • tvangssalg av hjem
  • økonomiske problemer
  • ulykker og personskader (f.eks. ulykker og personskader knyttet til utøvelse av sport og jobb samt medisinske eller generelle ulykker og personskader)
  • skade på gjenstander eller eiendom (f.eks. knyttet til vandalisme eller ødelagt privat eiendom)
elementer med skildringer av eller henvisninger til naturlige eller menneskeskapte katastrofer

elementer med skildringer av eller henvisninger til rehabilitering etter atferdsrelatert avhengighet, deriblant rehabiliteringsklinikker og -produkter som bidrar til slik rehabilitering

elementer med skildringer av dødsfall eller innhold knyttet til dødsfall, inkludert (men ikke begrenset til)
  • døde personer eller dyr
  • begravelsesbyråer, likhus, kirkegårder, mausoleer
elementer med skildringer av traumer eller smerte, inkludert, men ikke begrenset til, personer som sørger eller gråter

elementer som skildrer innhold på en slik måte at det trolig utløser negative reaksjoner hos de som eksponeres for det

elementer som skildrer diskriminering – eller som oppfordrer til diskriminering – av personer basert på personlige attributter

elementer som skildrer handlinger som utgjør brudd på andre plattformers vilkår

Allowed Tillatt med begrensninger:
  • elementer med henvisninger til tjenester som inkluderer, men ikke er begrenset til, gravferdsbyråer, kirkegårder, mausoleer, bedrifter som tilbyr minnetjenester, familie- og skilsmissetjenester (advokatfirmaer, juridisk rådgivning), forsikring og støttetjenester i forbindelse med hendelser, såfremt disse tilbys på en nøytral og positiv måte
  • elementer med skildringer av eller henvisninger til de ovennevnte negative hendelsene, i scener fra fiktiv underholdning (f.eks. filmer, videospill eller TV-programmer)
Datingrelaterte forbud: brukernes personlige attributter
elementer med skildringer av eller henvisninger til datingtjenester eller ekteskapsformidlere der brukerens personlige attributter antydes, inkludert, men ikke begrenset til, etnisk opphav, nasjonalitet, religion, aldersgruppe eller seksuell legning

Antatt interaktivitet
elementer med visuelle innslag av ikke-eksisterende funksjonalitet (f.eks. en «spill av»-knapp som ikke kan klikkes på)

elementer der brukeren lokkes til å klikke på annonsen ved hjelp av sensasjonspreget språk, villedende påstander eller ved at nødvendig informasjon bevisst holdes tilbake

elementer som illustrerer at noen prøver å kontakte brukeren eller har matchet med vedkommende i annonser for datingnettsteder

Selfier
elementer som inneholder selfier og brukes i datingrelatert innhold

Uklare bilder
Uskarpe bilder: bilder som er uskarpe eller utydelige

Forvrengte bilder: bilder som står opp-ned, er skjeve, er formet eller forvridd på en merkelig måte, upassende ute av fokus, fargeinverterte, overdrevent filtrerte, forvrengte eller inneholder vannmerker

Dårlig beskårede bilder: bilder der viktige deler av bildet eller til og med små deler av tekstoverlegg er beskåret bort

Støtende språk
elementer som inneholder usømmelig eller støtende språk, inkludert, men ikke begrenset til, stygt språk og seksuelle hentydninger

Forvirrende tekst
elementer som har plassholdertekst, ikke-standard formatering, for eksempel meningsløs tegnsetting og bruk av små og store bokstaver, ufullstendige setninger eller ikke følger innarbeidede standarder for rettskriving og grammatikk, på en måte som gjør at det er vanskelig å oppfatte emnet

elementer som er lengre enn ti ord før et skilletegn eller skilleord, for eksempel (men ikke begrenset til) punktum, kolon, loddrett strek, parentes, «eller», «i», «og», «for» og «av»
  • eksempel: «90-talls jeans rette ben blå denim lommer slitt høyt liv dame størrelse S»
elementer med for mange detaljer, for eksempel produktkoder, vareenheter eller delenumre som ikke er en del av produktnavnet
Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.