I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om søkeroboten Google StoreBot

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Google StoreBot er et søkemotorbasert program som automatisk gjennomsøker nettsider for å samle inn og analysere data. Google bruker søkeroboter som gjennomgår produktsider og betalingsprosesser ved bruk av algoritmer basert på maskinlæring. Søkerobotene fyller ut skjemaer med for eksempel leveringsadresser og samler inn andre opplysninger om pris, frakt, betalinger med mer.

På denne siden

Hvordan får Google tilgang til nettsteder?

Google StoreBot gjennomsøker bestemte typer sider, inkludert, men ikke begrenset til, sider med detaljert produktinformasjon, handlekurvsider og betalingssider. Hvis du ser at en bruker i nettloggene dine er identifisert som «StoreBot-Google», eller hvis en bruker med fornavnet «Google» og etternavnet «StoreBot» går gjennom betalingsprosessen uten å kjøpe noe, er dette sannsynligvis søkeroboten.

Hva slags informasjon henter Google?

Søkeroboten prøver å gå gjennom hele betalingsflyten – fra siden med detaljert produktinformasjon til handlekurvsiden og til slutt betalingssiden. Den registrerer alle relevante data fra denne prosessen, inkludert

• fraktpris
  • produktpris
  • priser inkludert frakt og avgifter
  • tilgjengelighet på nettet og lokalt
  • gyldighet for kuponger
  • leveringstid
  • leveringsland
  • logistikk
  • betalingsmåter
  • sikker adresse eller betaling
  • rammeverk for Shopping
  • tilknyttede domener
  • kontaktinformasjon
  • metainformasjon

Hvordan bruker Google informasjonen?

Informasjonen Google StoreBot samler inn, brukes til å lage en bedre brukeropplevelse og få flere relevante kunder til å besøke siden din fra Google. Den gjør det mulig for Google å bekrefte informasjon du deler via Merchant Center, og du får hjelp til å sikre at dataene dine er riktige og oppdatert.

Hva om det er nødvendig å korrigere eller fjerne informasjon innhentet av søkeroboten?

Du kan oppgi mer nøyaktig informasjon ved å legge til strukturerte data på sidene dine og i Merchant Center. Disse blir prioritert fremfor informasjonen søkeroboten henter. Vi anbefaler på det sterkeste at du gir søkeroboten tilgang til sidene dine, men hvis du ikke har en Google Merchant Center-konto og vil unngå at StoreBot-Google gjennomsøker dataene dine, har du en rekke alternativer.

Link til relatert innhold