In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over de Google StoreBot-crawler

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

De Google StoreBot is een zoekmachineprogramma dat automatisch webpagina's crawlt om gegevens te verzamelen en te analyseren. Google gebruikt crawlers die productpagina's en betaalprocessen doorlopen. Hierbij gebruiken we machinelearning-algoritmen om formulieren in te vullen (bijvoorbeeld met verzendadressen) en informatie te verzamelen over onder meer prijzen, verzendkosten en betalingen.

Op deze pagina

Hoe krijgt Google toegang tot uw site?

De Google StoreBot crawlt bepaalde typen pagina's, waaronder pagina's met productdetails, winkelwagenpagina's en betaalpagina's. Als u in uw weblogbestanden een gebruiker tegenkomt met de naam StoreBot-Google of een gebruiker met de voornaam Google en de achternaam StoreBot die uw betalingsproces doorloopt zonder een aankoop te doen, is dit waarschijnlijk de crawler.

Welke informatie haalt Google op?

De crawler probeert alle stappen van het betaalproces te doorlopen, vanaf de pagina met productdetails tot de winkelwagenpagina en de betaalpagina. Hierbij worden alle relevante gegevens van dit proces vastgelegd, waaronder:

• Verzendkosten
  • Productprijs
  • Verzend- en btw-prijzen
  • Online en lokale beschikbaarheid
  • Geldigheid van kortingsbonnen
  • Bezorgtijd
  • Landen van verzendadres
  • Logistiek
  • Betaalmethoden
  • Beveiligd adres of beveiligde betaling
  • Shopping-framework
  • Aangesloten domeinen
  • Contactgegevens
  • Metagegevens

Hoe gebruikt Google de informatie?

De informatie die de Google StoreBot verzamelt, wordt gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren en het aantal relevante klanten te verhogen dat uw pagina bezoekt via Google. Op deze manier kan Google de informatie verifiëren die u via Merchant Center deelt en blijven uw gegevens nauwkeuriger en actueel.

Wat als u informatie moet corrigeren of verwijderen die door de crawler is opgehaald?

U kunt nauwkeurigere informatie leveren door gestructureerde gegevens toe te voegen aan uw pagina's en Merchant Center. Deze gegevens hebben voorrang op wat de crawler ophaalt. We raden u sterk aan om de crawler toegang te geven tot uw pagina's. Als u geen Google Merchant Center-account heeft en een reden heeft om crawling van uw gegevens door Storebot-Google niet toe te staan, heeft u een aantal opties.

Gerelateerde link