Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Google StoreBot ‐indeksointirobotti

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Google StoreBot on hakukonepohjainen ohjelma, joka indeksoi automaattisesti verkkosivuja datan keräämiseksi ja analysoimiseksi. Googlen indeksointirobotit käyvät läpi tuotesivuja ja kassaprosesseja. Koneoppimiseen perustuvan algoritmin avulla ne täyttävät lomakkeisiin esimerkiksi toimitusosoitteen ja muita tietoja ja auttavat näin keräämään tietoa hinnasta, toimituksesta, maksuista ja muista tekijöistä.

Sisällys

Miten Google pääsee sivustollesi?

Google StoreBot indeksoi tietyntyyppisiä sivuja, esimerkiksi tuotetieto-, ostoskori- ja kassasivuja. Jos verkkolokeissasi näkyy "StoreBot-Google" tai kassalle tekemättä ostosta edenneen käyttäjän etunimeksi on ilmoitettu "Google" ja sukunimeksi "StoreBot", indeksointirobotti on todennäköisesti tehnyt työtään.

Mitä tietoja Google poimii?

Indeksointirobotti yrittää kulkea koko ostoprosessin läpi tuotesivulta ostoskoriin ja lopuksi kassasivulle. Se listaa prosessin aikana havaitsemansa olennaiset tiedot, esimerkiksi nämä:

• Toimitusmaksu
  • Tuotehinta
  • Toimitusmaksut ja verot
  • Saatavuus verkossa ja lähimyymälöissä
  • Kuponkien voimassaoloaika
  • Toimitusaika
  • Toimitusmaat
  • Logistiikka
  • Maksutavat
  • Suojattu osoite tai maksu
  • Shopping-kehys
  • Kumppanien verkkotunnukset
  • Yhteystiedot
  • Metatiedot

Miten Google käyttää tietoja?

Google StoreBotin keräämien tietojen avulla parannetaan käyttäjäkokemusta, ja tavoitteena on myös saada sivustollesi enemmän relevantteja vierailijoita Googlesta. Indeksoinnin avulla Google voi myös vahvistaa Kauppiaskeskukseen ilmoittamasi tiedot, ja samalla datasi pysyy täsmällisempänä ja ajan tasalla.

Miten indeksointirobotin keräämiä tietoja voi korjata tai poistaa?

Voit ilmoittaa täsmällisempiä tietoja lisäämällä sivuillesi ja Kauppiaskeskukseen strukturoitua dataa. Tällä tavoin ilmoitettua dataa käytetään aina indeksointirobotin keräämien tietojen sijaan. Suosittelemme antamaan indeksointirobotille pääsyn sivuillesi. Jos sinulla ei kuitenkaan ole Google Kauppiaskeskus ‑tiliä ja haluat jostain syystä estää StoreBot-Googlea indeksoimasta dataa, sinulla on useita vaihtoehtoja.

Aiheeseen liittyvä linkki