I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Om Google StoreBot-crawleren

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Google StoreBot er et søgemaskinebaseret program, der automatisk "crawler" websites for at indsamle og analysere data. Google bruger crawlere, som gennemgår produktsider og betalingsprocessen via maskinlæringsalgoritmer, der udfylder formularer med oplysninger som f.eks. leveringsadresser og hjælper med at indsamle andre oplysninger om pris, forsendelse, betalinger og meget mere.

På denne side

Hvordan får Google adgang til dit website?

Google StoreBot gennemgår bestemte typer sider, herunder, men ikke begrænset til, sider med produktoplysninger, indkøbsvognssider og betalingssider. Hvis du bemærker en bruger i dine weblogfiler, der er identificeret som "StoreBot-Google", eller en bruger med fornavnet "Google" og efternavnet "StoreBot", der ikke foretager et køb i forbindelse med betalingsprocessen, er dette sandsynligvis crawleren.

Hvilke oplysninger henter Google?

Crawleren forsøger at gennemgå hele betalingsprocessen fra siden med produktoplysninger og indkøbsvognssiden til betalingssiden. Der oprettes et katalog over alle relevante data fra denne proces, herunder:

• Forsendelsespris
  • Produktpris
  • Priser på forsendelse og afgifter
  • Tilgængelighed på nettet og lokalt
  • Kuponernes gyldighed
  • Forsendelsestid
  • Forsendelseslande
  • Logistik
  • Betalingsmetoder
  • Sikker adresse eller betaling
  • Shopping-struktur
  • Tilknyttede domæner
  • Kontaktoplysninger
  • Metaoplysninger

Hvordan bruger Google oplysningerne?

De oplysninger, som Google StoreBot indsamler, bruges til at forbedre brugeroplevelsen og øge antallet af relevante kunder, der besøger din side fra Google. Det giver Google mulighed for at verificere oplysninger, du deler via Merchant Center, og hjælper dig med at holde dine data mere nøjagtige og opdaterede.

Hvad hvis du har brug for at rette eller fjerne oplysninger, der er udtrukket af crawleren?

Du kan give mere nøjagtige oplysninger ved at føje strukturerede data til dine sider samt til Merchant Center, som har forrang i forhold til, hvad der udtrækkes af crawleren. Det anbefales, at du giver crawleren adgang til dine sider, men hvis du ikke har en Google Merchant Center-konto, og du har en grund til at forhindre StoreBot-Google i at crawle dine data, har du flere valgmuligheder.

Relateret link