I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om efterlevnadsvarningar för produkter

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Se till att annonserna och gratisannonserna som visas för kunder som handlar online uppfyller alla lokala bestämmelser genom att skicka in alla de rättsligt obligatoriska attribut som krävs för dina produkter. Om produkter saknas eller har felaktiga värden för rättsligt obligatoriska attribut klassificeras de som icke-kompatibla och visas med en varning om efterlevnad i Merchant Center.

Obs! Vi använder automatiska system för att identifiera produkter som kan bryta mot lokala föreskrifter. Kontrollen tillämpas på alla produkter som skickas in från alla säljare.

Om en produkt felaktigt har markerats som att den inte uppfyller kraven kan du begära en granskning i Merchant Center. I den här artikeln beskriver vi hur du hittar listan över produkter som inte uppfyller kraven och hur du begär en manuell granskning av dem.

Anvisningar

Så här hittar du produkterna som är markerade som att de inte uppfyller kraven:

1. Öppna Produkter på Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på Diagnostik.
  3. Öppna fliken Problem med vara.
  4. Leta reda på efterlevnadsvarningen i listan, till exempel ”Saknar potentiellt obligatoriskt värde [unit_pricing_measure]”. Du kan identifiera dem med varningsikonen Warning.
  5. Klicka på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas för att se en exempelannons.
  6. Om du vill ladda ned en fullständig lista (.csv) med alla berörda varor klickar du på nedladdningsknappen Download i slutet av raden.

Varför fortsätter en produkt att få en varning?

Ibland kan vår automatiska process identifiera produkter eftersom de har samma formuleringar eller beskrivningar som liknande produkter vilka omfattas av rättsligt obligatoriska attribut.

Du kan lösa problemet genom att begära en manuell granskning av en produkt som automatiskt har identifierats som att den inte uppfyller kraven på din produktsida (du hittar knappen Begär granskning i avsnittet Varustatus).

Om vi granskar produkten och fastställer att den inte uppfyller kraven kan du inte begära en manuell granskning av den igen.

Begära en manuell granskning av en produkt med en efterlevnadsvarning

I vissa fall kan du begära en manuell granskning av en enskild produkt med en efterlevnadsvarning. Om det här alternativet är tillgängligt visas Begär granskning i kolumnen Åtgärder i avsnittet Varustatus på produktens översiktssida. Så här begär du en manuell granskning av en av produkterna:

1. Du hittar varan i listan Alla produkter under Produkter i Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på produktens titel.
  3. I avsnittet Varustatus klickar du på Begär granskning bredvid den varning om efterlevnad som du vill granska.
  4. Ett popup-fönster visas med en länk till gällande lokala föreskrifter.
  5. Läs igenom föreskrifterna och markera sedan rutan som bekräftar att du har läst informationen.
  6. Klicka på Begär manuell granskning.
Obs! Den manuella granskningen är endast tillgänglig för varningar gällande föreskrifter och görs för en produkt i taget. Det finns för närvarande inget alternativ för manuell massgranskning. Kontakta supporten om du behöver mer hjälp.

Det kan ta upp till tre arbetsdagar att slutföra den manuella granskningen. Om dina produkter inte behöver några rättsligt obligatoriska attribut tas varningen bort inom 24 timmar. Om vi granskar produkten och fastställer att den har fått en varning kan du inte begära en manuell granskning av samma produkt igen.