In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Aankoopgebeurtenissen instellen voor de Google-tag

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U kunt al uw conversies bijhouden door aankoopgebeurtenissen in te stellen op uw website en deze te koppelen aan Merchant Center. In dit artikel leggen we uit hoe u aankoopgebeurtenissen instelt op uw website.

Hoe het werkt

Als u conversiegegevens wilt verzamelen, moet u aankoopgebeurtenissen op uw website bijhouden. Dat doet u door ze op uw website te definiëren.

Hieronder vindt u 2 voorbeelden van hoe u een aankoopgebeurtenis kunt sturen vanaf uw website.

Voorbeeld 1: Aankoopgebeurtenis sturen bij opening van de pagina

Plaats de aankoopgebeurtenis op de pagina van uw website waarop iemand een aankoop doet. U kunt de gebeurtenis bijvoorbeeld toevoegen aan de bevestigingspagina die mensen te zien krijgen nadat ze iets hebben gekocht. In deze tutorial wordt uitgelegd hoe u de gebeurtenis toevoegt aan een pagina waarop iemand op de knop Kopen klikt.

Plaats de gebeurtenis in een tag <script> aan het einde van de tag <body>. Als u de gebeurtenis rechtstreeks in de tag <script> plaatst, wordt de gebeurtenis geactiveerd bij het laden van de pagina.

Voorbeeldcode

<!--
Opmerking: Vervang in het volgende codevoorbeeld
'TAG_ID' door uw tag-ID.
  Meer informatie: https://support.google.com/tagmanager/answer/12326985
-->
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <!-- Google-tag (gtag.js) -->
    <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
    <script>
        window.dataLayer = window.dataLayer || [];
        functie gtag(){dataLayer.push(arguments);}
        gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
    </script>
</head>
<body>
    <div>Hier komt het aankoopformulier</div>
    <button>Verzenden</button>
    <script>
    gtag("event", "purchase", {
        transaction_id: "T_12345_1",
        partner: "Google Merchandise Store",
        waarde: 25.42,
        btw: 4.90,
        verzendkosten: 5.99,
        valuta: "USD",
        kortingsbon: "SUMMER_SALE",
        items: [
        // Als iemand meer dan één artikel koopt,
        // kunt u die artikelen toevoegen aan de artikelreeks
         {
          item_id: "SKU_12345",
          item_name: "Stan and Friends T-shirt",
          partner: "Google Merchandise Store",
          kortingsbon: "SUMMER_FUN",
          korting: 2.22,
          index: 0,
          item_brand: "Google",
          item_category: "Kleding",
          item_category2: "Volwassene",
          item_category3: "Shirts",
          item_category4: "Crew",
          item_category5: "Korte mouw",
          item_list_id: "related_products",
          item_list_name: "Verwante producten",
          item_variant: "groen",
          location_id: "ChIJIQBpAG2ahYAR_6128GcTUEo",
          prijs: 9.99,
          aantal: 1
        }]
    });
    </script>
</body>
</html>

Voorbeeld 2: Aankoopgebeurtenis sturen wanneer er op een knop wordt geklikt

U kunt de aankoopgebeurtenis op verschillende manieren instellen, zodat deze wordt geactiveerd als iemand op de knop Kopen klikt. Eén manier is om een ID toe te voegen aan de knop Kopen en daarna de gebeurteniscode in een event-listener te plaatsen. In het onderstaande voorbeeld wordt de gebeurtenis alleen verstuurd als iemand op een knop klikt met de ID van de aankoop.

Voorbeeldcode

<!--
  Opmerking: Vervang in het volgende codevoorbeeld
  'TAG_ID' door uw tag-ID.
  Meer informatie: https://support.google.com/tagmanager/answer/12326985
-->
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <!-- Google-tag (gtag.js) -->
    <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
    <script>
        window.dataLayer = window.dataLayer || [];
        functie gtag(){dataLayer.push(arguments);}
        gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
    </script>
</head>
<body>
    <div>Hier komt het aankoopformulier</div>
    <button id="purchase">Kopen</button>
    <script>
    document.getElementById("purchase").addEventListener("click", function () {
        gtag("event", "purchase", {
                // Deze aankoopgebeurtenis gebruikt een andere transactie-ID
                // dan de vorige aankoopgebeurtenis, zodat Analytics
                // de gebeurtenissen niet dedupliceert.
                // Meer informatie: https://support.google.com/analytics/answer/12313109
                transaction_id: "T_12345_2",
                partner: "Google Merchandise Store",
                waarde: 25.42,
                btw: 4.90,
                verzending: 5.99,
                valuta: "USD",
                kortingsbon: "SUMMER_SALE",
                items: [
                {
                  item_id: "SKU_12345",
                  item_name: "Stan and Friends T-shirt",
                  partner: "Google Merchandise Store",
                  kortingsbon: "SUMMER_FUN",
                  korting: 2.22,
                  index: 0,
                  item_brand: "Google",
                  item_category: "Kleding",
                  item_category2: "Volwassene",
                  item_category3: "Shirts",
                  item_category4: "Crew",
                  item_category5: "Korte mouw",
                  item_list_id: "related_products",
                  item_list_name: "Verwante producten",
                  item_variant: "groen",
                  location_id: "ChIJIQBpAG2ahYAR_6128GcTUEo",
                  prijs: 9.99,
                  aantal: 1
                }]
          });
      });
    </script>
</body>
</html>

Uw aankoopgebeurtenissen koppelen aan Merchant Center

U kunt aankoopgebeurtenissen aan Merchant Center koppelen met behulp van conversiebronnen.

Meer informatie over hoe u conversiebronnen toevoegt in Merchant Center