In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Ik wil mijn socialmedia-profiel toevoegen aan Merchant Center (alleen in de VS)

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Geef uw socialmedia-profiel op in Merchant Center om uw merk onder de aandacht te brengen op Google en klanten in contact te brengen met uw community. We kunnen uw socialmedia-profiel tonen in het kennisvenster en vermeldingen op Google.

U kunt maximaal 4 socialmedia-profielen tegelijk toevoegen.

Voordelen

U kunt uw socialmedia-profielen toevoegen aan Merchant Center. De gegevens worden geverifieerd en getoond in het verkopersvenster, waarna de socialmedia-profielen zichtbaar worden voor klanten. Zo kunt u het vertrouwen winnen van kopers die bij hun aankopen gebruikmaken van social media.

Instructies

Controleer of het websiteadres van uw socialmedia-profiel klopt. Google verifieert niet of het socialmedia-profiel bij uw bedrijf hoort.

Uw socialmedia-profiel toevoegen voor de klassieke versie van Merchant Center

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon Tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Klik in het menu Tools op Bedrijfsinformatie.
  3. Klik in het gedeelte socialmedia-profielen op het dropdownmenu Social media.
  4. Klik op het icoon voor het socialmedia-profiel dat u wilt toevoegen.
  5. Geef in het gedeelte Websiteadres het websiteadres van uw socialmedia-profiel op.
  6. Als u meer socialmedia-profielen wilt toevoegen, klikt u op Socialmedia-profiel toevoegen.
  7. Klik op Opslaan.

Uw socialmedia-profiel toevoegen voor Merchant Center Next

1. Klik in uw Merchant Center-account in het linkervenster op Bedrijfsinformatie.
  2. Klik onder de kaart Bedrijfsgegevens op Bedrijfsgegevens bewerken.
  3. Klik in het gedeelte socialmedia-profielen op het dropdownmenu Social media.
  4. Selecteer het icoon van het socialmedia-profiel dat u wilt toevoegen.
  5. Geef in het veld Websiteadres de URL van uw socialmedia-profiel op.
  6. Als u meer dan één socialmedia-profiel wilt toevoegen, klikt u op de knop Socialmedia-profiel toevoegen.
  7. Klik op Opslaan.