I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Visa dina produkter på alla Googles plattformar

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Om du har både onlinebutiker och fysiska butiker kan du tilldela produkter till butikerna där de säljs. Lägg till information om produkttillgänglighet i Merchant Center för att visa dina produkter tillsammans med din Google Företagsprofil på Google, till exempel på Google Sök, Google Maps, Shopping-fliken med mera. Potentiella kunder kan då se vad som är tillgängligt i butiken och vad som är tillgängligt att beställa online.

Illustrationen visar hur dina tillgängliga produkter ser ut under din Google Företagsprofil när kunder söker efter dig på Google.

Innan du kan ange tillgänglighet för lokala produkter måste du lägga till dina produkter och dina butiker i Merchant Center-kontot.

På den här sidan

Kom igång

Det finns två metoder för att tilldela produkter till dina butiker. De är väldigt lika, så du kan använda den metod du föredrar. Nedan beskriver vi den rekommenderade metoden först.

Obs! Om du skickar in produktdata via API kan du inte tilldela dina produkter en butik.

Metod 1: Lägg till produkter i dina butiker från produktlistan

Step 1 Öppna Merchant Center och klicka på Produkter An icon for the Products in Merchant Center.till vänster i navigeringsmenyn.

Step 2 Klicka på fliken Alla produkter. Produkterna som visas här är tilldelade din onlinebutik eftersom du inte har angett några andra butiker.

Step 3 Välj vilka produkter du vill uppdatera som tillgängliga i varje butik. Du kan välja en eller flera produkter om du planerar att märka dem som tillgängliga i samma butik.

Step 4 Klicka på Lägg till i butiker i det blå fältet som visas när du har valt produkterna.

Sidan Produkter i Google Merchant Center. Ett blått fält ovanför produktlistan visar ett alternativ för att lägga till valda produkter i butiker.

Step 5 Välj i vilka butiker du vill lägga till de valda produkterna i popup-fönstret Lägg till i butiker. Klicka på Lägg till.

Ett popup-fönster med texten Lägg till i butiker, med en lista över butiker att välja mellan.

Obs! Din produkttillgänglighetsdata visas nu tillsammans med din Google Företagsprofil på Googles webbplatser.

Metod 2: Lägg till produkter i butiker med fliken Försäljningskanaler

Step 1 Öppna Produkter i Merchant Center An icon for the Products in Merchant Center. och gå sedan till fliken Försäljningskanaler. Den är tom eftersom du inte har lagt till några produkter ännu.

Step 2 Klicka på Lägg till produkter i försäljningskanaler.

Step 3 I popup-fönstret väljer du vilka produkter du vill markera som tillgängliga för dina butiker. Du kan välja en eller flera produkter om du planerar att markera dem som tillgängliga i samma butik.

Step 4 Klicka på Fortsätt.

Ett popup-fönster med rubriken Välj befintliga produkter. Nedanför rubriken finns en lista med produkter att välja bland.

Step 5 I popup-fönstret som visas väljer du i vilka butiker du vill lägga till de valda produkterna. Klicka på Lägg till.

Ett popup-fönster med namnet Lägg till x antal produkter i butiker. Nedanför rutan visas en lista över butiker du kan välja bland.

Nästa steg

Produkterna du lade till visas snart på fliken Försäljningskanaler. Alla produkter som finns på varje plats visas som en egen rad.

Exempel
Du har angett en soffa som tillgänglig i onlinebutiken och i dina tre fysiska butiker. På fliken Försäljningskanaler visas soffan fyra gånger, en gång för varje butik.

Uppdatera produkttillgänglighet

Så här redigerar du en produkts tillgänglighet i produktredigeraren:

Step 1 Öppna Merchant Center och klicka på Produkter An icon for the Products in Merchant Center.till vänster i navigeringsmenyn.

Step 2 Klicka på fliken Alla produkter.

Step 3 Välj en produkt för att öppna produktredigeraren.
Step 4 Klicka på rullgardinsmenyn i rutan Tillgänglighet och välj I lager eller Ej i lager.

Step 5 Klicka på rullgardinsmenyn i rutan Kanaler och välj relevanta butiker.

Produktredigeraren visar olika rutor där du kan ange information om en produkt, till exempel tillgänglighet och kanaler.

Ta bort produkter från dina butiker

Så här tar du bort en produkt från en butiks produktlista:

Step 1 Öppna Merchant Center och klicka på Produkter An icon for the Products in Merchant Center.till vänster i navigeringsmenyn.

Step 2 Klicka på fliken Alla produkter.

Step 3 Välj vilka produkter du vill ta bort från en eller flera butiker.

Step 4 Klicka på Ta bort från butiker i det blå fältet efter att du har valt produkter.

Step 5 I popup-rutan Ta bort produkter från butiker väljer du från vilka butiker du vill ta bort de valda produkterna. Klicka på Ta bort.