In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw producten tonen op Google-platforms

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

Als u zowel online als fysieke winkels heeft, kunt u producten toewijzen aan de winkels waar ze worden verkocht. Voeg deze informatie over de productbeschikbaarheid toe aan Merchant Center om uw producten te tonen naast uw Google Bedrijfsprofiel op Google, bijvoorbeeld op Google Zoeken, Google Maps en het tabblad Shopping. Potentiële klanten kunnen dan zien wat er beschikbaar is in de winkel en wat er online kan worden besteld.

Deze illustratie toont hoe uw beschikbare producten worden getoond onder uw Google-bedrijfsprofiel als klanten naar u zoeken op Google.

Voordat u de productbeschikbaarheid in de buurt kunt opgeven, moet u eerst uw producten toevoegen en uw winkels toevoegen aan uw Merchant Center-account.

Op deze pagina

Aan de slag

Er zijn 2 methoden om producten toe te wijzen aan uw winkels. Ze lijken erg op elkaar en u kunt de methode gebruiken die u het handigst vindt. Hieronder nemen we eerst de aanbevolen methode door.

Opmerking: Als u uw productgegevens indient via de API, kunt u geen winkel aan uw producten toewijzen.

Methode 1: Producten vanuit uw productlijst toevoegen aan uw winkels

Step 1 Ga in Merchant Center naar het linkernavigatiemenu en klik op Producten An icon for the Products in Merchant Center..

Step 2 Klik op het tabblad Alle producten. De producten die u hier ziet, zijn allemaal toegewezen aan uw online winkel omdat u nog geen andere winkels heeft opgegeven.

Step 3 Selecteer de producten die u wilt updaten als beschikbaar in elke winkel. U kunt één product selecteren of meerdere producten tegelijk als u ze als beschikbaar in dezelfde winkel wilt markeren.

Step 4 Klik op Toevoegen aan winkel(s) in de blauwe balk die verschijnt nadat u de producten heeft geselecteerd.

De pagina Producten in Google Merchant Center. De blauwe balk boven de lijst met producten toont de optie om geselecteerde producten aan winkels toe te voegen.

Step 5 Kies in het pop-upvenster 'Toevoegen aan winkels' de winkels waaraan u de geselecteerde producten wilt toevoegen. Klik daarna op Toevoegen.

Een pop-upvenster met de tekst Toevoegen aan winkels en een lijst met winkels waaruit u kunt kiezen.

Opmerking: Uw productbeschikbaarheidsgegevens worden nu samen met uw Google Bedrijfsprofiel getoond op Google-sites.

Methode 2: Producten via het tabblad Verkoopkanalen toevoegen aan winkels

Step 1 Ga in Merchant Center naar Producten An icon for the Products in Merchant Center. en dan naar het tabblad Verkoopkanalen. Dit zal leeg zijn omdat u nog geen producten heeft toegevoegd.

Step 2 Klik op Producten toevoegen aan verkoopkanalen.

Step 3 Selecteer in het pop-upvenster de producten die u als beschikbaar voor uw winkellocaties wilt markeren. U kunt één product selecteren of meerdere producten tegelijk als u ze als beschikbaar op dezelfde winkellocatie wilt markeren.

Step 4 Klik op Doorgaan.

Een pop-upvenster met de naam Bestaande producten selecteren. Onder de titel staat een lijst met producten waaruit u kunt kiezen.

Step 5 Selecteer in het pop-upvenster dat verschijnt de winkels waaraan u de geselecteerde producten wilt toevoegen. Klik daarna op Toevoegen.

Een pop-upvenster met de naam X producten toevoegen aan winkels. Onder de titel staat een lijst met winkels waaruit u kunt kiezen.

Volgende stappen

De producten die u heeft toegevoegd, verschijnen na korte tijd op het tabblad Verkoopkanalen. Elk product dat op elke locatie beschikbaar is, verschijnt als afzonderlijk regelitem.

Voorbeeld
U heeft een bank als beschikbaar gemarkeerd in uw online winkel en in uw 3 fysieke winkels. Op het tabblad Verkoopkanalen wordt de bank 4 keer vermeld, namelijk één keer voor elke winkel.

Productbeschikbaarheid updaten

U kunt de beschikbaarheid van een product bewerken in de product-editor door de volgende stappen uit te voeren:

Step 1 Ga in Merchant Center naar het linkernavigatiemenu en klik op Producten An icon for the Products in Merchant Center..

Step 2 Klik op het tabblad Alle producten.

Step 3 Selecteer een product om de product-editor te openen.
Step 4 Klik op de dropdownpijl van het vak Beschikbaarheid en selecteer Op voorraad of Niet op voorraad.

Step 5 Klik op de dropdownpijl van het vak Kanalen om de relevante winkels te selecteren.

De product-editor toont verschillende vakjes om informatie over een product in te vullen, zoals beschikbaarheid en kanalen.

Producten uit uw winkels verwijderen

Volg de onderstaande stappen om een product te verwijderen uit de lijst met producten in een winkel:

Step 1 Ga in Merchant Center naar het linkernavigatiemenu en klik op Producten An icon for the Products in Merchant Center..

Step 2 Klik op het tabblad Alle producten.

Step 3 Selecteer de producten die u uit een of meer winkels wilt verwijderen.

Step 4 Klik op Verwijderen uit winkel(s) in de blauwe balk die verschijnt nadat u de producten heeft geselecteerd.

Step 5 Kies in het pop-upvenster 'Producten verwijderen uit winkels' de winkels waaruit u de geselecteerde producten wilt verwijderen. Klik daarna op Verwijderen.