I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Spåra resultatet för din företagsprofil i Merchant Center

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Med Merchant Center kan du övervaka resultatet för din butiks Företagsprofil på Google Sök och Maps genom att spåra olika mätvärden under en viss tidsperiod. Läs om hur du kopplar din Google Företagsprofil till Merchant Center..

På den här sidan

Hur ser du mätvärden för butikens resultat i Företagsprofil i Merchant Center?

1. Logga in på Merchant Center och välj Resultat > Butik(er)
  2. Välj en tidsperiod och önskade mätvärden

Har du ingen fysisk butik eller vill du spåra resultatet för dina produkter i onlinebutiken? Läs om hur du spårar produktresultat i Merchant Center.

Vilka mätvärden i Företagsprofil är tillgängliga?

Här följer en fullständig lista över de mätvärden för interaktion med Företagsprofil som du kan spåra. Interaktionsmätvärden rapporteras varje dag, men det kan ta tre till fyra dagar innan resultaten visas. Alla daterade händelser rapporteras enligt tidszonen för din Företagsprofil.

Alla interaktioner

Hur många gånger användare ringer, skickar meddelanden, ber om vägbeskrivningar eller klickar på din webbplats från butikens Företagsprofil på Google Sök och Maps.

klick på webbplats

Hur många gånger användare klickar på din webbplats från butikens Företagsprofil på Google Sök och Maps.

Samtal

Hur många gånger användare ringer från din butiks Företagsprofil på Google Sök och Maps.

Meddelanden

Hur många gånger användare skickar meddelanden från din butiks Företagsprofil på Google Sök och Maps.

Vägbeskrivning

Hur många gånger användare ber om vägbeskrivningar från din butiks Företagsprofil på Google Sök och Maps.

Hur tolkar du resultatmätvärdena för din Företagsprofil?

Resultatdiagram

Visar utvecklingen av dina resultatvärden över tid.

• Använd datumväljaren för att visa data för längre eller kortare tidsperioder.
  • En kortare tidsperiod kan användas för att fokusera på resultat vid en viss tidpunkt, till exempel under en julsäsong.
  • Med en längre tidsperiod kan du se cykliska trender bland dina potentiella kunder.
  • När du aktiverar Jämför med datumväljaren visas även jämförelser för tidsseriediagrammet. Som standard visar mätvärdet en jämförelse med den tidigare perioden du har valt, även om du inte har aktiverat inställningen.
Obs! Se till att du verifierar alla butiker för att få fullständig information.
  • Om flera butiker läggs till och vissa inte är verifierade visas en varningsbanner och du omdirigeras till sidan Butiker för att verifiera butiken.
  • Om du bara har länkat en butik som inte har verifierats blir du ombedd att verifiera butiken via fliken.