In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

De prestaties van uw bedrijfsprofiel in Merchant Center bijhouden

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

Met Merchant Center kunt u de prestaties van het bedrijfsprofiel van uw winkel in Google Zoeken en Maps volgen door verschillende statistieken voor een bepaalde periode bij te houden. Meer informatie over hoe u uw Google Bedrijfsprofiel koppelt aan Merchant Center.

Op deze pagina

Hoe kunt u de prestatiestatistieken van uw bedrijfsprofiel in Merchant Center bekijken?

1. Log in bij Merchant Center en selecteer Prestaties > Winkel(s)
  2. Selecteer een periode en de gewenste statistieken

Heeft u geen fysieke winkel of wilt u de prestaties van uw online producten bijhouden? Meer informatie over hoe u uw productprestaties kunt bijhouden in Merchant Center.

Welke statistieken van bedrijfsprofielen zijn beschikbaar?

Hierna volgt een volledige lijst van de interactiestatistieken van bedrijfsprofielen die u kunt bijhouden. Interactiestatistieken worden gerapporteerd met dagelijks detailniveau, maar het kan 3 tot 4 dagen duren voordat er resultaten worden weergegeven. Gebeurtenissen op datum worden gerapporteerd op basis van de tijdzone van uw bedrijfsprofiel.

Alle interacties

Hoe vaak mensen bellen, berichten sturen, de route opvragen of op uw website klikken vanuit het bedrijfsprofiel van uw winkel op Google Zoeken en Maps.

Websiteklikken

Hoe vaak mensen op uw website klikken vanuit het bedrijfsprofiel van uw winkel op Google Zoeken en Maps.

Oproepen

Hoe vaak mensen bellen vanuit het bedrijfsprofiel van uw winkel op Google Zoeken en Maps.

Berichten

Hoe vaak mensen berichten sturen vanuit het bedrijfsprofiel van uw winkel op Google Zoeken en Maps.

Route

Hoe vaak mensen de route opvragen vanuit het bedrijfsprofiel van uw winkel op Google Zoeken en Maps.

Hoe krijgt u inzicht in de prestatiestatistieken van uw bedrijfsprofiel?

Prestatiegrafiek

Hiermee kunt u de ontwikkeling van uw prestatiestatistieken over een periode bekijken.

• Gebruik de datumkiezer om de gegevens van een langere of kortere periode te bekijken.
  • Een kortere periode kan worden gebruikt om u te richten op de prestaties op een specifiek tijdstip, bijvoorbeeld tijdens een aanbieding of de feestdagen.
  • Met een langere periode krijgt u inzicht in cyclische trends onder potentiële klanten.
  • Als u de schakelaar Vergelijken in de datumkiezer aanzet, worden vergelijkingen ook weergegeven voor het tijdreeksdiagram. De statistiek op de scorekaart toont standaard een vergelijking met de vorige periode die u heeft geselecteerd, zelfs als u de vergelijkingsschakelaar niet aanzet.
Opmerking: Zorg dat u al uw winkels verifieert voor volledige informatie.
  • Als u meerdere winkels toevoegt en sommige niet zijn geverifieerd, ziet u een waarschuwingsbanner en wordt u omgeleid naar de pagina Winkels om de winkel te verifiëren.
  • Als u maar één winkel koppelt en deze niet is geverifieerd, leidt het tabblad u naar de pagina waar u de winkel kunt verifiëren.