In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over de ondersteunende inzichten over promoties

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met ondersteunende inzichten over promoties ziet u welke veelvoorkomende typen promoties andere verkopers gebruiken voor producten die u ook verkoopt. U ziet voor elk product een aantal voorbeelden van promoties die op dit moment lopen. Zo krijgt u een beter beeld van de typen promoties die andere verkopers gebruiken om klikken te genereren.

Voordelen

Met ondersteunende inzichten over promoties:

• krijgt u een beter beeld van de typen promoties die worden gebruikt voor de producten die u ook verkoopt en
  • kunt u nieuwe promoties toevoegen met een concurrerend productaanbod.

Hoe het werkt

Als u hiervoor in aanmerking komt, ziet u het rapport Prijsconcurrentievermogen op het tabblad Groei. Een accountbeheerder moet de Servicevoorwaarden accepteren als de rapporten voor de eerste keer worden geopend. Vergeet ook niet het Market Insights-beleid te lezen. Hierna kunt u op de rapporten klikken voor meer informatie.

De ondersteunende inzichten over promoties in het rapport Prijsconcurrentievermogen bieden in aanmerking komende verkopers voorbeelden van promoties die andere verkopers hebben lopen voor vergelijkbare producten.

Hoe u de ondersteunende inzichten over promoties bekijkt in het rapport Prijsconcurrentievermogen

Volg deze stappen als u het rapport Prijsconcurrentievermogen wilt bekijken:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Ga naar het tabblad Groei.
  3. Klik op Prijsconcurrentievermogen.
  4. Als andere verkopers promoties hebben lopen voor vergelijkbare producten, ziet u een waarde in de kolom Uw prijs/huidige benchmarkprijs, zoals Andere verkopers die dit product promoten.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de waarde Andere verkopers die dit product promoten om te zien welke promotietypen andere verkopers vaak voor dit product gebruiken.

Beschikbaarheid

Ondersteunende inzichten over promoties zijn beschikbaar in landen waar promoties worden ondersteund. U vindt hier meer informatie over deelnemende landen en het promotiebeleid.