I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Bonusprogram [loyalty_program]

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med attributet bonusprogram [loyalty_program] kan du ställa in medlemspriser och kundpoäng i ditt Merchant Center-konto. Genom att lägga till attributet hjälper du Google att korrekt ange fördelarna med ditt bonusprogram i Googles tjänster.

På den här sidan

Användningsområde

Optional Valfritt

Bonusprogram [loyalty_program] är ett gruppattribut som är valfritt för alla produkter. Det används för att ange medlemspriser och kundpoäng för din produkt för medlemmar i det bonusprogram som du har konfigurerat i Merchant Center.

Obs! Attributet bonusprogram [loyalty_program] är tillgängligt för säljare i USA och Japan. Det krävs bara om du vill visa bonusförmåner på erbjudandenivå och medlemspriser.

Underattribut

Attributet bonusprogram [loyalty_program] har fem underattribut:

• Programetikett [program_label] (obligatoriskt): Det här är etiketten för bonusprogram i inställningarna för bonusprogram i Merchant Center. Med det här underattributet kan Google mappa ditt bonusprogram till kvalificerade erbjudanden.
  • Nivåetikett [tier_label] (obligatoriskt): Underattributet nivåetikett [tier_label] skiljer mellan förmåner på erbjudandenivå mellan varje nivå. Det här värdet anges även i programinställningarna i Merchant Center och krävs för flödesändringar även om bonusprogrammet bara har en nivå.
  • Kundpoäng [loyalty_points] (valfritt): Kundpoäng [loyalty_points], ett anpassat attribut som anger hur många poäng medlemmarna får när de köper produkten på din webbplats. Det måste vara ett heltal eftersom fraktioner inte stöds. Underattributet kundpoäng [loyalty_points] kan anges på varje nivå.
  • Cashback [cashback_for_future_use] (valfritt): Reserverad för framtida användning
  • Pris [price]: Med det här underattributet kan du lägga till medlemsspecifika priser i flödet. Det visas bredvid priset för icke-medlemmar för att ge kunderna en uppfattning om fördelarna med att gå med i programmet.
Obs! Underattributen för kundpoäng [loyalty_points] och programetikett [program_label] gäller för säljare i USA och Japan. Underattributet pris [price] är endast tillgängligt för säljare i USA.

Säljare i USA kan även visa förmåner på fraktnivå i bonusprogrammet. Läs mer om hur du konfigurerar fraktinställningar för bonusprogrammet.

Den enda tillämpliga förmånen för säljare i Japan är kundpoäng. I Merchant Center kan du ange en standardpoängkvot när du ställer in bonusprogrammet. Alla erbjudanden visas med denna bonusförmån som standard. Om du har produkter med poängintäkter som inte matchar standardintäktskvoten kan du använda programetikett [program_label], nivåetikett [tier_label] och kundpoäng [loyalty_points] i attributet bonusprogram [loyalty_program] för att åsidosätta standardvärdet.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Läs mer om hur du skickar in produktdata.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)

I exemplet nedan visas ett erbjudande med ett pris på 10 USD. Anta att du har två nivåer i bonusprogrammet, silver och guld. Om silvermedlemmar får 10 poäng får guldmedlemmarna 20 poäng i det här fallet.

Filformat Exempelvärde
Textflöden

Formatera attributrubriken genom att inkludera underattributen du skickar in. Ange bonusprogram [loyalty_program] och lägg sedan till namnen på de underattribut du vill använda inom parentes avgränsade med kolon ( : ).

Om du till exempel vill skicka in tre underattribut för programetikett [program_label], nivåetikett [tier_label] och pris [price] skickar du in attributrubrik:

loyalty_program(program_label:tier_label:price)

Om du anger alla fem standardunderattribut behöver du bara ange attributnamnet (loyalty_program) i attributrubriken.

Formatera värdet genom att skicka in värdena för underattributen, avgränsade med kolon ( :). Använd inte citattecken. Till exempel, för standardrubriken med fem underattribut och två instanser med de fyra underattributen programetikett [program_label], nivåetikett [tier_label], pris [price] och kundpoäng [loyalty points]:

my_loyalty_program:silver:10 USD::10,my_loyalty_program:gold:9 USD::20

XML-flöden

<g:loyalty_program>

<g:program_label>my_loyalty_program</g:program_label>

<g:tier_label>silver</g:tier_label>

<g:price>10.00 USD</g:price>

<g:loyalty_points>10</g:loyalty_points>

</g:loyalty_program>

<g:loyalty_program>

<g:program_label>my_loyalty_program</g:program_label>

<g:tier_label>gold</g:tier_label>

<g:price>9.00 USD</g:price>

<g:loyalty_points>20</g:loyalty_points>

</g:loyalty_program>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Följ formateringsexemplet om du använder tilläggsflöden för att ange bonusinformation

Kolumn

Exempelposter

loyalty_program(program_label:tier_label:price:cashback_for_future_use:loyalty_points)

loyalty_program my_loyalty_program:silver:10 USD::10,my_loyalty_program:gold:9 USD::20

Obs! Programetiketten och nivåetiketten används för att konfigurera fraktförmåner. Läs mer om hur du konfigurerar fraktinställningar för bonusprogrammet

• Kolon krävs för textflöden.
  • Om vissa underattribut saknas återger du dem som tomma strängar.
  • Avgränsa värdena för olika medlemsnivåer med kommatecken. Lägg inte till blanksteg efter kommatecknet.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa bonusprogrammets förmåner på Google. Vi underkänner ditt bonusprogram om du inte följer kraven, och vi meddelar dig det i ditt Merchant Center-konto.

• Se till att du följer Googles redaktionella krav genom att besöka hjälpcentret och kontrollera att dina förmåner och din programdata uppfyller kraven.
  • Se till att valutan i underattributet pris [price] i attributet kundpoäng [loyalty_points] matchar valutan för pris [price].
  • Se till att underattributet pris [price] för attributet kundpoäng [loyalty_points] inte är högre än attributet pris [price].
  • Se till att underattributen programetikett [program_label] och nivåetikett [tier_label] för attributet kundpoäng [loyalty_points] matchar en av de programetiketter och nivåetiketter som har konfigurerats i ditt Merchant Center-konto.
  • Se till att den data som anges på Google matchar det som visas på din webbplats. Google kontrollerar att informationen om förmåner och program som skickas in i Merchant Center överensstämmer med informationen som visas på din webbplats.
  • Se till att medlemspriser visas tydligt på din webbplats antingen på produktbeskrivningssidan (som ett värde i USD eller en procentsats i rabatt) eller på översiktssidan för bonusprogrammet.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din bonusprogramdata för att få bästa möjliga resultat.

• Skicka in exakta värden för medlemspriser. Skicka exempelvis in 1.01 USD i stället för 1.0012 USD, annars behöver vi avrunda det inskickade värdet.
  • Använd underattributet pris under attributet bonusprogram och gör flödesuppdateringar för medlemspriser i stället för att skapa en flödesregel (om inte 100 % av dina produkter är kvalificerade för rabatterade medlemspriser med fast pris). Detta förbättrar noggrannheten och minskar risken för att du inte är kvalificerad att visa bonuspriser.