I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Lojalitetsprogram [loyalty_program]

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med attributtet for lojalitetsprogram [loyalty_program] kan du konfigurere medlemspriser og lojalitetspoeng i Merchant Center-kontoen din. Når du legger til dette attributtet, blir det enklere for Google å gjengi fordelene ved lojalitetsprogrammet ditt presist i alle Google-tjenester.

På denne siden

Bruksområder

Optional Valgfritt

Lojalitetsprogram [loyalty_program] er et gruppeattributt som er valgfritt for alle produkter. Det brukes til å angi lojalitetspriser og -poeng for produktet ditt for medlemmer av lojalitetsprogrammet du har konfigurert i Merchant Center.

Merk: Lojalitetsprogram [loyalty_program] er tilgjengelig for selgere i USA og Japan. Dette attributtet er bare obligatorisk hvis du vil vise lojalitetsfordeler og medlemspriser.

Underattributt

Lojalitetsprogram [loyalty_program] har fem underattributter:

• Programetikett [program_label] (obligatorisk): Dette er etiketten for lojalitetsprogrammet som du angir i programinnstillingene i Merchant Center. Med dette underattributtet kan Google knytte lojalitetsprogrammet ditt til kvalifiserte tilbud.
  • Nivåetikett [tier_label] (obligatorisk): Underattributtet for nivåetikett [tier_label] skiller mellom fordeler på tilbudsnivå for hvert nivå. Også denne verdien angir du i programinnstillingene i Merchant Center. Den er obligatorisk hvis du gjør endringer i feeden, selv om lojalitetsprogrammet ditt bare har ett nivå.
  • Lojalitetspoeng [loyalty_points] (valgfritt): Lojalitetspoeng ([loyalty_points]) er et tilpasset attributt som angir hvor mange poeng medlemmene får for å kjøpe produktet på nettstedet ditt. Dette må være et heltall – brøkverdier støttes ikke. Underattributtet for lojalitetspoeng [loyalty_points] kan angis på hvert nivå.
  • Tilbakebetaling [cashback_for_future_use] (valgfritt): Reservert for fremtidig bruk.
  • Pris [price]: Med dette underattributtet kan du legge til en egen medlemspris i feeden. Den vises ved siden av prisen for ikke-medlemmer, slik at potensielle kunder kan få en idé om fordelene ved å bli med i programmet.
Merk: Underattributtene for lojalitetspoeng [loyalty_points] og programetikett [program_label] gjelder for selgere i USA og Japan. Underattributtet for pris [price] er bare tilgjengelig for selgere i USA.

Selgere i USA kan også vise fraktnivåfordeler for lojalitetsprogrammet sitt. Finn ut mer om konfigurering av fraktinnstillinger for lojalitetsprogrammet.

For selgere i Japan er lojalitetspoeng den eneste aktuelle lojalitetsfordelen. I Merchant Center kan du angi en standardsats for opptjening av poeng når du konfigurerer lojalitetsprogrammet. Alle tilbud vises som standard med denne lojalitetsfordelen. Hvis du har produkter som gir en annen poengopptjening enn standardsatsen, kan du ta med underattributtene for programetikett [program_label], nivåetikett [tier_label] og lojalitetspoeng [loyalty_points] i attributtet for lojalitetsprogram [loyalty_program]. Dette overstyrer standardinnstillingen.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut mer om innsending av produktinformasjon

Type Streng (Unicode-tegn. Anbefalt: bare ASCII)

Eksempelet nedenfor viser et tilbud med en pris på NOK 100 og forutsetter at lojalitetsprogrammet har to nivåer, «sølv» og «gull». Her ser du at hvis sølvmedlemmer får 10 poeng, får gullmedlemmene 20 poeng.

Filformat Eksempelverdi
Tekstfeeder

Formater attributtoverskriften ved å ta med underattributtene du sender inn. Ta med attributtet for lojalitetsprogram [loyalty_program], og legg til navnene på underattributtene du sender inn, i parentes og atskilt med kolon (:).

Hvis du for eksempel vil sende inn de tre underattributtene for programetikett [program_label], nivåetikett [tier_label] og pris [price], sender du inn følgende attributtoverskrift:

loyalty_program(program_label:tier_label:price)

Hvis du sender inn alle de fem standardunderattributtene, trenger du bare å oppgi attributtnavnet (loyalty_program) i attributtoverskriften.

Formater verdien ved å sende inn verdiene for underattributtene atskilt med kolon (:). Ikke bruk anførselstegn. Eksempel: standardoverskriften med fem underattributter og to eksempler med de fire underattributtene for programetikett [program_label], nivåetikett [tier_label], pris [price] og lojalitetspoeng [loyalty points]:

my_loyalty_program:sølv:100 NOK::10,my_loyalty_program:gull:90 NOK::20

XML-feeder

<g:loyalty_program>

<g:program_label>my_loyalty_program</g:program_label>

<g:tier_label>sølv</g:tier_label>

<g:price>100.00 NOK</g:price>

<g:loyalty_points>10</g:loyalty_points>

</g:loyalty_program>

<g:loyalty_program>

<g:program_label>my_loyalty_program</g:program_label>

<g:tier_label>gull</g:tier_label>

<g:price>90.00 NOK</g:price>

<g:loyalty_points>20</g:loyalty_points>

</g:loyalty_program>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se Content API for Shopping.

Følg formateringseksempelet hvis du bruker ekstrafeeder til å oppgi informasjon om lojalitetsprogrammet

Kolonne

Eksempeloppføring

loyalty_program(program_label:tier_label:price:cashback_for_future_use:loyalty_points)

loyalty_program my_loyalty_program:sølv:100 NOK::10,my_loyalty_program:gull:90 NOK::20

Merk: Programetiketten og nivåetiketten brukes til å konfigurere fraktfordelene. Finn ut mer om konfigurering av fraktinnstillinger i lojalitetsprogrammet ditt

• For tekstfeeder er kolon obligatorisk.
  • Hvis noen underattributter mangler, representerer du dem som tomme strenger.
  • Skill verdiene for forskjellige medlemskapsnivåer med komma. Ikke legg til mellomrom etter kommaet.

Minstekrav

Du må oppfylle følgende krav for å vise fordelene fra lojalitetsprogrammet på Google. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir lojalitetsprogrammet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Pass på at du overholder Googles redaksjonelle standarder ved å gå gjennom brukerstøtten og sørge for at fordelene og programinformasjonen oppfyller kravene.
  • Pass på at valutaen i underattributtet for pris [price] i attributtet for lojalitetspoeng [loyalty_points] samsvarer med valutaen i attributtet for pris [price].
  • Pass på at underattributtet for pris [price] i attributtet for lojalitetspoeng [loyalty_points] ikke er høyere enn prisen i attributtet for pris [price].
  • Pass på at underattributtene for programetikett [program_label] og nivåetikett [tier_label] i attributtet for lojalitetspoeng [loyalty_points] samsvarer med et av program- og nivåetikettene som er konfigurert i Merchant Center-kontoen din.
  • Pass på at dataene du oppgir til Google, samsvarer med det som vises på nettstedet ditt. Google sjekker at fordelene og programinformasjonen som sendes inn i Merchant Center, samsvarer med informasjonen som vises på nettstedet ditt.
  • Pass på at medlemspriser vises tydelig på nettstedet ditt, enten på siden med produktbeskrivelse (som en pengeverdi eller prosentvis rabatt) eller på oversiktssiden for lojalitetsprogrammet.

Anbefalte fremgangsmåter

Med disse anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere lojalitetsprogrammet ditt utover de grunnleggende kravene.

• Send inn nøyaktige verdier for medlemspriser. Send for eksempel inn 10.10 NOK i stedet for 10.012 NOK. Hvis ikke runder vi av den innsendte verdien.
  • Bruk underattributtet for pris [price] i attributtet for lojalitetsprogram [loyalty_program] og gjør feedoppdateringer for medlemspriser, i stedet for å konfigurere en feedregel (med mindre alle produktene dine er kvalifisert for medlemspris med en fast rabatt). Med dette får du mer nøyaktig informasjon, og det er mindre sannsynlig at du mister muligheten til å vise lojalitetspriser som følge av kravene.

Linker til relatert innhold