Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Kanta-asiakasohjelma [loyalty_program]

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Kanta-asiakasohjelma [loyalty_program] ‐määritteellä voit lisätä jäsenhintoja ja kanta-asiakaspisteitä Kauppiaskeskus-tilille. Määritteen avulla kanta-asiakasohjelman edut voivat näkyä tarkasti kaikissa Googlen palveluissa.

Sisällys

Käyttö

Optional Valinnainen

Kanta-asiakasohjelma [loyalty_program] on ryhmämäärite, joka on valinnainen kaikille tuotteille. Sillä ilmoitetaan tuotteen kanta-asiakashinta ja kanta-asiakaspisteet, joita käytetään Kauppiaskeskuksessa luomasi kanta-asiakasohjelman jäsenille.

Huom. Kanta-asiakasohjelma [loyalty_program] ‑määrite on kauppiaiden käytettävissä Yhdysvalloissa ja Japanissa. Määrite on pakollinen vain, jos haluat tarjoustason kanta-asiakasetujen ja jäsenhintojen näkyvän.

Alimäärite

Kanta-asiakasohjelma [loyalty_program] ‑määritteellä on viisi alimääritettä:

• Ohjelmatunniste [program_label] (pakollinen): Tämä on kanta-asiakasohjelman tunniste, joka on määritetty kanta-asiakasohjelman asetuksissa Kauppiaskeskuksessa. Tämän alimääritteen avulla Google voi mäpätä kanta-asiakasohjelmasi ehdot täyttäviin tarjouksiin.
  • Tasotunniste [tier_label] (pakollinen): Tasotunniste [tier_label] ‐alimääritteellä erotellaan kunkin tarjoustason edut toisista tasoista. Arvo määritetään Kauppiaskeskuksen ohjelma-asetuksissa. Se on pakollinen syötteeseen tehtävissä muutoksissa, vaikka kanta-asiakasohjelmassa olisi vain yksi taso.
  • Kanta-asiakaspisteet [loyalty_points] (valinnainen): Kanta-asiakaspisteet [loyalty_points] on oma määrite, jolla ilmoitetaan, kuinka paljon pisteitä jäsenet saavat verkkosivustolta ostamistaan tuotteista. Numeron on oltava kokonaisluku, sillä murtolukuja ei tueta. Kanta-asiakaspisteet [loyalty_points] ‐alimääritteen voi määrittää tasokohtaisesti.
  • Cashback [cashback_for_future_use] (valinnainen): Tämä alimäärite on varattu tulevaan käyttöön.
  • Hinta [price]: Tämän alimääritteen avulla voit lisätä syötteeseen jäsenhintoja. Ne näkyvät normaalien hintojen vieressä, jotta asiakkaat saavat käsityksen kanta-asiakasohjelman eduista.
Huom. Kanta-asiakaspisteet [loyalty_points]- ja ohjelmatunniste [program_label] ‐alimääritteet koskevat kauppiaita vain Yhdysvalloissa ja Japanissa. Hinta [price] ‐alimäärite on saatavilla vain yhdysvaltalaisille kauppiaille.

Yhdysvaltalaiset kauppiaat voivat esitellä myös kanta-asiakasohjelmansa toimitustason etuja. Lue lisää toimitusasetusten määrittämisestä kanta-asiakasohjelmaan.

Kanta-asiakaspisteet ovat japanilaisten kauppiaiden ainoa kanta-asiakasetu. Voit määrittää Kauppiaskeskuksessa oletusarvoisen ansaitsemissuhteen kanta-asiakasohjelmaa luodessasi. Kaikissa tarjouksissa näkyy oletusarvoisesti tämä kanta-asiakasetu. Jos sinulla on tuotteita, joista ansaittavat pisteet eivät vastaa oletusarvoista ansaitsemissuhdetta, voit käyttää kanta-asiakasohjelma [loyalty_program] ‑määritteessä alimääritteitä ohjelmatunniste [program_label], tasotunniste [tier_label] ja kanta-asiakaspisteet [loyalty_points] ja korvata niillä oletusarvot.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan. Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä.

Tyyppi Merkkijono (Unicode-merkit – suositus: vain ASCII)

Alla olevassa esimerkissä on tuote, jonka hinta on 10 $. Siinä oletetaan, että kanta-asiakasohjelmassa on kaksi tasoa: "silver" ja "gold". Tässä tapauksessa gold-jäsenet saavat 20 pistettä silloin, kun silver-jäsenet saavat 10 pistettä.

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet

Muotoile määritteen otsikko sisällyttämällä ilmoittamasi alimääritteet. Lisää ensin kanta-asiakasohjelma [loyalty_program] ‐määrite ja merkitse sen jälkeen lisättävien alimääritteiden nimet sulkuihin. Erota nimet kaksoispisteellä ( : ).

Jos esimerkiksi haluat lisätä alimääritteet ohjelmatunniste [program_label], tasotunniste [tier_label] ja hinta [price], käytä tällaista määritteen otsikkoa:

loyalty_program(program_label:tier_label:price)

Jos lisäät kaikki viisi oletusarvoista alimääritettä, lisää määritteen nimi (loyalty_program) määritteen otsikkoon.

Muotoile arvo ilmoittamalla alimääritteet kaksoispisteellä (:) erotettuina. Älä käytä lainausmerkkejä. Jos oletusotsikossa on viisi alimääritettä ja kahdessa muussa on neljä alimääritettä (ohjelmatunniste [program_label], tasotunniste [tier_label], hinta [price] ja kanta-asiakaspisteet [loyalty points]), käytä tällaista muotoilua:

my_loyalty_program:silver:10 USD::10,my_loyalty_program:gold:9 USD::20

XML-syötteet

<g:loyalty_program>

<g:program_label>my_loyalty_program</g:program_label>

<g:tier_label>silver</g:tier_label>

<g:price>10.00 USD</g:price>

<g:loyalty_points>10</g:loyalty_points>

</g:loyalty_program>

<g:loyalty_program>

<g:program_label>my_loyalty_program</g:program_label>

<g:tier_label>gold</g:tier_label>

<g:price>9.00 USD</g:price>

<g:loyalty_points>20</g:loyalty_points>

</g:loyalty_program>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Seuraa esimerkin muotoilua, jos ilmoitat kanta-asiakastietoja lisäsyötteillä.

Sarake

Esimerkki merkinnästä

loyalty_program(program_label:tier_label:price:cashback_for_future_use:loyalty_points)

loyalty_program my_loyalty_program:silver:10 USD::10,my_loyalty_program:gold:9 USD::20

Huom. Toimitusedut määritellään program label- ja tier label ‑elementeillä. Lue lisää toimitusasetusten määrittämisestä kanta-asiakasohjelmaan.

• Tekstisyötteissä on käytettävä kaksoispisteitä.
  • Jos joitain alimääritteitä puuttuu, lisää ne tyhjinä merkkijonoina.
  • Erota jäsenyystasojen arvot toisistaan pilkuilla. Älä lisää välilyöntejä pilkun jälkeen.

Vähimmäisvaatimukset

Seuraavien vaatimusten pitää täyttyä, jotta kanta-asiakasohjelmat voivat näkyä Googlessa. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme kanta-asiakasohjelmasi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Muista noudattaa Googlen toimituksellisia sääntöjä. Tutustu ohjekeskuksen ohjeisiin ja varmista, että etu- ja ohjelmadata täyttävät vaatimukset.
  • Varmista, että kanta-asiakaspisteet [loyalty_points] ‐määritteen hinta [price] ‐alimääritteen valuutta vastaa hinta [price] ‑määritteen valuuttaa.
  • Varmista, että kanta-asiakaspisteet [loyalty_points] ‑määritteen alimääritteen hinta [price]arvo ei ole hinta [price] ‐määritteen arvoa suurempi.
  • Varmista, että kanta-asiakaspisteet [loyalty_points] ‐määritteen alimääritteiden ohjelmatunniste [program_label] ja tasotunniste [tier_label] arvot vastaavat jotain Kauppiaskeskus-tilillä määritettyä ohjelmatunnistetta ja tasotunnistetta.
  • Varmista, että Googlelle ilmoitettu data vastaa sivustollasi näkyviä tietoja. Google varmistaa, että Kauppiaskeskukseen lähetetyt etu- ja ohjelmatiedot vastaavat verkkosivustollasi olevia tietoja.
  • Varmista, että jäsenhinnat on ilmoitettu selkeästi verkkosivustollasi joko tuotesivuilla (summana tai prosenttialennuksena) tai kanta-asiakasohjelman yleiskatsaussivulla.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida kanta-asiakasohjelman datan toiminnan.

• Lisää tarkat arvot jäsenhinnoille. Ilmoita arvoksi esimerkiksi 1.01 USD, älä 1.0012 USD. Muutoin ilmoittamasi arvo pyöristetään.
  • Käytä loyalty_program-määritteen price-alimääritettä ja ilmoita jäsenhinnat syötepäivityksenä syötesäännön sijaan (ellei kiinteää jäsenalennushintaa tarjota kaikille tuotteille). Tarkkuus paranee ja samalla varmistat, että kanta-asiakashintojen näkymisen vaatimukset täyttyvät.