I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Följ riktlinjerna för Merchant Center för att hålla kontot godkänt

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Klicka här om du vill ha information om Merchant Center-riktlinjer i klassiska Merchant Center.

På den här sidan

Följ policyerna för Shopping-annonser

Se till att de produkter som du tänker visa följer aktuella Shopping-policyer.

Marknadsför endast produkter som finns i lager

Produkterna du marknadsför i Shopping-annonser och gratis produktannonser måste gå att köpa i din onlinebutik.

Det är inte tillåtet att använda Shopping-annonser och gratisannonser för att marknadsföra partner- eller betala-per-klick-länkar till produkter, förutom när de deltar i produktjämförelsetjänster (CSS) i ett land med CSS-programmet.

Använd ett språk som stöds

Använd ett språk som stöds i Merchant Center när du visar dina produkter. Se till att du skickar olika produktdata för varje språk och att produktdatan länkar till målsidor på samma språk.

Använd samma språk för

• din webbplats
  • produktdata du skickar in
  • språket du väljer när du registrerar produktdata.

Informera kunderna om din retur- och återbetalningspolicy

Lägg till information om returpolicyn i produktdatan för dina Shopping-annonser och gratisannonser. Den ska även vara enkel att hitta på din egen webbplats.

Policyn ska förklara exakt hur returer och återbetalningar hanteras, inklusive

• vad användaren är skyldig att göra
  • under vilka omständigheter returer och återbetalningar erbjuds
  • inom vilken tidsram du accepterar returer
  • när användaren kan förvänta sig en återbetalning.

Även om du inte erbjuder returer eller återbetalning ska policyn vara tillgänglig.

Kom ihåg att du måste hantera returer och återbetalningar på egen hand. Google godkänner eller hanterar inte returer eller återbetalningar.

Samla in användarinformation på ett ansvarsfullt och säkert sätt

Var försiktig med den information du samlar in från användarna.

• Samla in personlig information, till exempel kreditkortsnummer, säkert på en SSL-skyddad sida.
  • Sälj inte användarnas kontaktuppgifter.
  • Använd inte användarnas personliga information eller bilder i annonser utan deras samtycke.
  • Webbplatsens primära syfte får inte vara att samla in användarnas personliga information.
  • Erbjud inte gratisvaror eller incitament, förutom under vissa omständigheter:
    • vid ett produktköp
    • som en del av en marknadsföringskampanj
    • när det primära syftet inte är att samla in personlig information från användare.

Följ kraven på webbplatsnivå

Gör dina kontaktuppgifter tydliga på webbplatsen. Till exempel ett kontaktformulär, en länk till din företagsprofil på sociala medier, en e-postadress eller ett telefonnummer

Se till att du erbjuder minst en vanlig betalningsmetod till användarna i kassan. Till exempel kreditkort, bankkort, fakturering eller betalning vid leverans.

Din webbplats måste på ett tydligt sätt beskriva alla relaterade villkor före och efter köpet samt informera om betalningsmodellen och den totala kostnaden för användaren före och efter köp.

Se till att användarna kan lägga till varor i kundvagnen och slutföra köpet.

Se till att din data uppfyller produktdataspecifikationen

När du är redo att skicka dina produkter via Merchant Center måste du formatera produktdata för att uppfylla kraven i produktdataspecifikationen. Annars kanske produkten inte godkänns.

Logga in på ditt Merchant Center-konto regelbundet

Logga in på Merchant Center-kontot minst en gång var 14:e månad så att kontot inte inaktiveras.