I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Følg retningslinjene for Merchant Center for å sikre at kontoen din forblir godkjent

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

Hvis du ser etter informasjon om Merchant Center-retningslinjene i den eldre versjonen av Merchant Center, kan du klikke her.

På denne siden

Følg retningslinjene for Shopping-annonser

Sørg for at produktene du planlegger å føre opp, overholder de relevante Shopping-retningslinjene.

Markedsfør bare produkter som er tilgjengelige for direkte kjøp

Produktene du markedsfører i Shopping-annonser og kostnadsfrie produktoppføringer, må kunne kjøpes i nettbutikken din.

Det er ikke tillatt å bruke Shopping-annonser eller kostnadsfrie oppføringer til å promotere linker til samarbeidspartnere eller betaling per klikk-linker til produkter – bortsett fra hvis du representerer en tjeneste for prissammenligning i et land som deltar i programmet for tjenester for prissammenligning.

Bruk et språk som støttes

Når du fører opp produkter, må du bruke et språk som støttes i Merchant Center. Sørg for at du sender inn et eget sett med produktinformasjon for hvert språk, og at linkene i produktinformasjonen fører til landingssider på samme språk.

Nærmere bestemt må du bruke det samme språket for

• nettstedet ditt
  • produktinformasjonen du sender inn
  • språket du velger når du registrerer produktinformasjonen

Informer kundene om retningslinjene dine for retur og refusjon

Legg til informasjon om retningslinjene for retur i produktinformasjonen for Shopping-annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine. Det må også være enkelt å finne informasjonen på nettstedet ditt.

Retningslinjene skal forklare nøyaktig hvordan du håndterer returer og refusjoner, inkludert

• hva brukeren er pålagt å gjøre
  • under hvilke omstendigheter du tilbyr returer og refusjoner
  • tidsrammen du aksepterer returer innenfor
  • når brukeren kan forvente refusjon

Selv om du ikke tilbyr retur eller refusjon, skal retningslinjene dine likevel fremgå tydelig.

Husk at du må behandle returer og refusjon på egen hånd. Google verken godkjenner eller håndterer returer eller refusjoner.

Samle inn brukerinformasjon på en ansvarlig og sikker måte

Vær forsiktig med informasjonen du samler inn fra brukerne.

• Samle inn personopplysninger, for eksempel kredittkortnumre, på en sikker måte via en SSL-beskyttet side.
  • Ikke selg brukernes kontaktinformasjon.
  • Ikke bruk brukernes personopplysninger eller bilder i annonser uten deres samtykke.
  • Hovedformålet med nettstedet ditt skal ikke være å samle inn brukernes personopplysninger.
  • Ikke tilby gratisvarer eller insentiver, unntatt i visse tilfeller:
    • ved kjøp av et produkt
    • i forbindelse med en markedsføringskampanje
    • når hovedformålet ikke er å samle inn brukernes personopplysninger

Innfri kravene på nettstedsnivå

Sørg for at kontaktinformasjonen din er lett tilgjengelig på nettstedet . Dette kan for eksempel være et kontaktskjema, en link til bedriftsprofilen din i sosiale medier, en e-postadresse eller et telefonnummer.

Sørg for at minst én vanlig betalingsmåte er tilgjengelig for brukerne under betalingsprosessen. Dette kan for eksempel være kredittkort, debetkort, fakturering eller betaling ved levering.

Nettstedet må klart og tydelig opplyse om alle relaterte vilkår før og etter kjøpet. Det må også informere om betalingsmodellen og alle kostnadene som påløper for brukeren før og etter kjøpet.

Sørg for at brukerne kan legge produkter i handlekurven og fullføre hele betalingsprosessen.

Sørg for at dataene dine er i samsvar med spesifikasjonen for produktinformasjon

Når du er klar til å sende inn produktene dine via Merchant Center, må du formatere produktinformasjonen i henhold til spesifikasjonen for produktinformasjon. Hvis ikke kan produktene bli avvist.

Logg på Merchant Center-kontoen din regelmessig

Du må logge på Merchant Center-kontoen din minst én gang hver 14. måned for at kontoen din skal forbli aktiv.