In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Merchant Center-richtlijnen volgen om uw account goedgekeurd te houden

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

Klik hier voor informatie over Merchant Center-richtlijnen in de klassieke versie van Merchant Center.

Op deze pagina

Het beleid voor Shopping-advertenties volgen

De producten die u wilt vermelden, moeten voldoen aan het relevante Shopping-beleid.

Alleen producten promoten die direct kunnen worden gekocht

De producten die u promoot in Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen moeten verkrijgbaar zijn via uw online winkel.

U mag Shopping-advertenties en gratis vermeldingen niet gebruiken om partner- of betalen-per-klik-links naar producten te promoten, behalve als u deelneemt aan een service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) in een land met het CSS-programma.

Een ondersteunde taal gebruiken

Gebruik bij het vermelden van uw producten een taal die wordt ondersteund in Merchant Center. Zorg ervoor dat u afzonderlijke productgegevens voor elke taal indient en dat de productgegevens zijn gekoppeld aan landingspagina's in dezelfde taal.

Gebruik met name dezelfde taal voor:

• uw website,
  • de productgegevens die u indient,
  • de taal die u selecteert bij het registreren van uw productgegevens.

Klanten vertellen over uw retour- en teruggavebeleid

Voeg informatie over uw retourbeleid toe aan uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen in uw productgegevens. Deze moet ook eenvoudig te vinden zijn op uw eigen website.

In uw beleid moet u precies uitleggen hoe u omgaat met retourzendingen en terugbetalingen. Vermeld hierbij onder andere het volgende:

• Wat de gebruiker moet doen
  • In welke situaties u retourzendingen en terugbetalingen accepteert
  • Tijdsbestek waarin u retourzendingen accepteert
  • Wanneer uw gebruiker een terugbetaling kan verwachten

Vermeld uw beleid ook expliciet als u geen retourzendingen of terugbetalingen biedt.

Houd er rekening mee dat u zelf retourzendingen en terugbetalingen moet verwerken. Google keurt geen retourzendingen of terugbetalingen goed en verwerkt deze niet.

Op een verantwoorde en veilige manier gegevens van gebruikers verzamelen

Ga voorzichtig om met de gegevens die u verzamelt van gebruikers.

• Verzamel persoonlijke informatie, zoals creditcardnummers, via een SSL-beveiligde pagina.
  • Verkoop geen contactgegevens van uw gebruikers.
  • Gebruik geen persoonlijke gegevens of foto's van gebruikers in advertenties zonder hun toestemming.
  • Het hoofddoel van uw website mag niet het verzamelen van gebruikersgegevens zijn
  • Bied geen gratis artikelen of incentives aan, behalve in bepaalde situaties:
    • Bij de aankoop van een product
    • Als onderdeel van een marketingcampagne
    • Als het verzamelen van persoonlijke informatie van gebruikers niet het hoofddoel is

Vereisten op website-niveau volgen

Vermeld uw contactgegevens duidelijk op uw website. Voorbeelden: een contactformulier, een link naar uw bedrijfsprofiel op social media, een e-mailadres of een telefoonnummer.

Zorg ervoor dat er minimaal één conventionele betaalmethode beschikbaar is voor gebruikers bij het afrekenen. Bijvoorbeeld een creditcard, pinpas, facturering of betaling bij bezorging.

Uw site moet alle gerelateerde voorwaarden duidelijk en overzichtelijk weergeven, evenals het betalingsmodel en de volledige kosten die een gebruiker voor en na aankoop moet betalen.

Gebruikers moeten producten aan hun winkelwagen kunnen toevoegen en het betaalproces helemaal kunnen afronden.

Ervoor zorgen dat uw gegevens voldoen aan de productspecificaties

Als u klaar bent om uw producten via Merchant Center in te dienen, moeten uw productgegevens een indeling hebben die voldoet aan de productspecificaties. Anders kan het product worden afgekeurd

Regelmatig inloggen op uw Merchant Center-account

Log minimaal één keer per 14 maanden in op uw Merchant Center-account om uw account actief te houden.