Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Varmista tilisi säilyminen hyväksyttynä seuraamalla Kauppiaskeskuksen ohjeita

Oma kuvake Merchant Center Nextin artikkeleille

Jos haluat tietoa klassisen Kauppiaskeskuksen ohjeista, klikkaa tästä.

Sisällys

Seuraa Shopping-mainosten käytäntöjä

Varmista, että tuotteet, joita aiot listata, ovat sovellettavien Shopping-käytäntöjen mukaisia.

Mainosta vain tuotteita, jotka ovat ostettavissa

Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa tuotelistauksissa näkyvien tuotteiden pitää olla ostettavissa verkkokaupastasi.

Et saa mainostaa Shopping-mainoksilla tai maksuttomilla listauksilla yhteistyökumppaneiden tuotelinkkejä tai klikkauskohtaisesti maksettavia linkkejä — paitsi jos kyseessä on hintavertailupalvelu hintavertailupalveluohjelmaan kuuluvassa maassa.

Käytä tuettua kieltä

Kun listaat tuotteitasi, käytä jotakin Kauppiaskeskuksen tukemaa kieltä. Varmista, että lähetät eri tuotetiedot kullekin kielelle ja että tuotetiedot on linkitetty samalla kielellä olevalle laskeutumissivulle.

Käytä siis samaa kieltä

• verkkosivustollasi
  • toimittamissasi tuotetiedoissa
  • tuotetietojen rekisteröinnin yhteydessä tehdyssä kielivalinnassa.

Kerro asiakkaille palautus- ja hyvityskäytännöstäsi

Lisää palautuskäytäntö tuotetiedoilla Shopping-mainoksiin ja maksuttomiin listauksiin. Niiden pitäisi myös löytyä helposti verkkosivustoltasi.

Käytäntösi tulisi selittää tarkasti, miten käsittelet palautukset ja hyvitykset. Ilmoita

• mitä toimia käyttäjältä edellytetään
  • millä ehdoilla tarjoat palautuksia ja hyvityksiä
  • aikaraja, jonka sisällä hyväksyt palautukset
  • milloin käyttäjä saa hyvityksen.

Vaikka et tarjoaisi palautuksia ja hyvityksiä, selitä silti käytäntösi täsmällisesti.

Muista, että sinun on käsiteltävä palautukset ja hyvitykset itse. Google ei hyväksy eikä käsittele palautuksia tai hyvityksiä.

Kerää käyttäjätietoja vastuullisesti ja turvallisesti

Ole huolellinen käyttäjiltä keräämiesi tietojen kanssa:

• Kerää henkilökohtaisia tietoja, kuten luottokorttinumeroita, turvallisesti SSL-protokollalla suojatun sivun kautta.
  • Älä myy käyttäjien yhteystietoja.
  • Älä käytä käyttäjien henkilötietoja tai kuvia mainoksissa ilman heidän suostumustaan.
  • Sivustosi ensisijaisena tarkoituksena ei pitäisi olla käyttäjien henkilötietojen kerääminen.
  • Älä tarjoa maksuttomia tuotteita tai kannustimia paitsi tietyissä olosuhteissa:
    • tuotteen ostamisen yhteydessä
    • osana markkinointikampanjaa
    • kun ensisijaisena tarkoituksena ei ole kerätä henkilötietoja käyttäjiltä.

Noudata sivustotason vaatimuksia

Varmista, että yhteystietosi näkyvät selkeästi verkkosivustollasi. Esimerkkejä: yhteydenottolomake, linkki sosiaalisessa mediassa olevaan yritysprofiiliisi, sähköpostiosoite tai puhelinnumero.

Varmista, että käyttäjien saatavilla on ainakin yksi perinteinen maksutapa, esimerkiksi credit-kortti, debit-kortti, lasku tai maksu toimituksen yhteydessä.

Kaikkien ostoon liittyvien ehtojen täytyy olla sivullasi selkeästi esillä ennen ostosta ja sen jälkeen. Käyttäjälle on myös ilmoitettava maksumalli ja kokonaiskulut ennen ostosta ja sen jälkeen.

Käyttäjien täytyy pystyä lisäämään tuotteita ostoskoriin ja viimeistelemään ostoprosessi.

Varmista, että tietosi ovat tuotetietosääntöjen mukaisia

Kun olet valmis lähettämään tuotteesi Kauppiaskeskuksen kautta, sinun pitää muotoilla tuotetietosi tuotetietosääntöjen mukaisiksi. Muussa tapauksessa tuote saatetaan hylätä.

Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi säännöllisesti

Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi vähintään kerran 14 kuukaudessa, jotta tilisi pysyy aktiivisena.